Bogat program ovogodišnjih Stepinčevih dana počinje u subotu, 1. veljače

12:27h
0
Blaženi Alojzije Stepinac

Stiglo je vrijeme kada se koprivnička Župa blaženog Alojzija Stepinca, odnosno Pastiralni centar Lenišće, pretvara u središte vjerskoga života brojnih vjernika iz Koprivnice, ali i daleko šire. Naime, od 1. veljače do 10. veljače trajat će već tradicionalni Stepinčevi dani, a odvijat će se pod temom „ Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?”. Moto ovogodišnjih Stepinčevih dana je „Zapovijedi znadeš…”.


– Naime, znamo da smo u Godini župne kateheze, koja se slavi u našoj župi, a želi nas još više osposobiti za kvalitetniji vjerski i duhovni život. Temelj toga jesu svakako, uz Apostolsko vjerovanje, i Božje zapovijedi o kojima kroz Stepinčeve dane sada možemo spoznati više. Pozivam sve na aktivno i radosno slavlje Stepinčevih dana koji će nam i ove godine biti vjerski te sadržajno bogati – istaknuo je župnik vlč. Krunoslav Pačalat u župnom liturgijskom listiću Zovu božje riječi.

Istaknuo je i kako pretprogram svakog dana počinje jedan sat prije mise. On započinje kratkom 15 minutnom katehezom, u kojoj će se upoznavati sa zapovijedi, a nakon toga moliti krunica te litanije u čast Alojziju Stepincu, dok će sve završiti molitvom za proglašenje svetim zaštitnika župe, kardinala Alojzija Stepinca. Potom slijedi sveta misa koju će svaki dan predvoditi drugi svećenik i propovijedati.

Detaljan program Stepinčevih dana možete pogledati na http://www.zupa-astepinca-kc.hr/ .

U sklopu Stepinčevih dana bit će održan i, također već tradicionalan, glazbeni festival pod nazivom Stepinčeve note. U nedjelju, 2. veljače u 18 sati održat će se prva večer festivala, na kojoj će nastupiti klasični zborovi. Na drugoj će večeri festivala nastupiti mladi Cro-sacro scene, a ona će se održati u subotu, 8. veljače s početkom u 19.30 sati.

čitam...