ZANIMLJIVI TJEDAN

Bogati programi prepuni manifestacija, koncerata i filmova, sve to čeka vas ovaj tjedan diljem županije

Ne sumnjamo kako ćete u izobilju zanimljivih događaja pronaći nešto i za sebe.

18:00h
0
Koncert Opća opasnost
Foto: Ivan Brkić

Sredina je kolovoza, vrijeme pojedinačnih i kolektivnih godišnjih odmora. Brojni su se uputili na more, ulice su tihe i puste, ali zabavnih sadržaja ne manjka.

Svi Podravci i Prigorci koji osmi mjesec provode u svojim mjestima diljem Koprivničko-križevačke županije itekako imaju u čemu uživati. U utorak se, tako, od 21 sat u sklopu Ljetnog kina pod zvijezdama u Koprivnici može pogledati animirani film Štrumfovi: skriveno selo, namijenjen najmlađima, ali i starijima željnima smijeha.

FunStation oslikavanje lica, Dječji kreativni kutak, predstava El Eric 2 (oboje 18 sati) te BudiFIT program uz instruktora Ivana Vrkića (19 sati) ponovno će oživjeti koprivnički park u sklopu Ljeta na Zrinskom. Najmlađi mogu puno naučiti o Salvadoru Daliju kroz priču o velikom umjetniku i njegovim slikama od 10 do 12 sati u Muzeju grada Đurđevca.

Zabavni i edukativni program na visokoj je razini koja će se nastaviti održavati Ljetnom pričaonicom i u četvrtak, od 18 sati, u parku glavnog županijskog grada. Zona je namijenjena najmlađem uzrastu posjetitelja koji će uz roditelje poslušati najljepše priče i bajke u interpretaciji animatorice Nikol Bali. Film, možda za nešto stariju publiku, Oceanovih 8, zaključit će obožavano i iznimno posjećeno Ljetno kino.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Veliku Gospu obilježit će molvarsko hodočašće

Blagdan Velike Gospe pada na četvrtak kada će se u Molvama održati hodočašće. Posljednji radni dan u đurđevačku Gradsku knjižnicu donosi etno igre, radionice za osnovnoškolce od 10 do 12 sati. Od 21 sat u Starome gradu bit će upriličena Večer starogradske glazbe i evergreena, a nastupit će sastav Trilikum iz Varaždina. Večer tamburaške glazbe rezervirana je za subotu, također u Starome gradu, kada će Tamburaški sastav Podravske nevolje zagrijati okupljene. Postoji i mogućnost slušanja, odnosno gledanja potpuno drugačije glazbe, i to u dvorištu utvrde od 21 sat kada će biti prikazan popularni film Bohemian Rhapsody, kao dio Ljetnoga kina.

Ljeto na Zrinskom bilo je prekrasno, ali se lagano približava kraju koji će u petak, od 20.30 sati, koncertom obilježiti prvo Ivana Kindl, a zatim i Opća opasnost čije će prepoznatljive pjesme u subotu od 21 sat zaključiti koprivničku manifestaciju bogatu sadržajem.

Za kraj tjedna – Rokovo u Kozarevcu. Sveta misa započet će u 11 sati u crkvi sv. Franje Ksaverskog Kozarevac, od 15 sati pratit ćete dječje vatrogasne igre, a 30 minuta kasnije krenut će i malonogometni dječji turnir. Natjecanje u kuhanju graha, 2. Kozarevečka grahijada, ispunit će nosnice svih gastronoma od 16 sati, a veselu notu dat će Kameleon bend. U ovome kraju teško da ikakva manifestacija može proći bez nogometa, pa će tako u 17.30 prijateljsku utakmicu odigrati veteranska i seniorska momčad Bušpana. Posljednja točka je proglašenje najboljih ekipa u kuhanju graha.

Ne sumnjamo kako ćete u izobilju zanimljivih događaja pronaći nešto i za sebe.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin