križevački srednjoškolci

Bogatim programom obilježili 400. obljetnicu Shakespearove smrti

13:55h
0
Učenici Srednje škole Ivan Seljanec Križevci // Foto: krizevci.hr
Učenici Srednje škole Ivan Seljanec Križevci // Foto: krizevci.hr

Intervju s Williamom Shakespeareom, kojeg je sjajno utjelovio Luka Slivarić, vodila je Mateja Lovreković. Usto, učenici su čitali sonete na engleskom i hrvatskom jeziku, zatim Shakespeareov slavni monolog Biti ili ne biti. Isto tako, objašnjavali su izraze iz njegovih drama te ponovili sadržaj i stilske značajke iz tragedije Hamlet.

Učenici križevačke Srednje škole Ivan Seljanec uz vodstvo Danijele Srbljinović i Diane Ivančan, nastavnica hrvatskoga i engleskoga jezika, te Maje Baksa Žeđa, školske knjižničarke, prigodnim programom obilježili su 400 godina od smrti književnika Williama Shakespearea.

Tom prilikom brojni srednjoškolci, djelatnici škole i ostali gosti uživali su u bogatom programu.

Intervju sa Shakespeareom, kojeg je sjajno utjelovio Luka Slivarić, vodila je Mateja Lovreković. Usto, učenici su čitali sonete na engleskom i hrvatskom jeziku, zatim Shakespeareov slavni monolog Biti ili ne biti. Isto tako, objašnjavali su izraze iz njegovih drama te ponovili sadržaj i stilske značajke iz tragedije Hamlet.

Ovim programom svi su se sudionici i gosti prisjetili najvažnijih obilježja iz Shakespeareovoga života i iz njegovih važnih djela.

čitam...