Božićni prijem koprivničkog gradonačelnika Mršića uz donatorsku akciju

14:31h
0
Gradonačelnik Zvonimir Mršić u svom pozdravim govoru predstavio je i najbolju hrvatsku kuharicu Nikolinu Lončar, na slici desno

Koprivnički gradonačelnik prof. Zvonimir Mršić priredio je, u srijedu uoči Božića, tradicionalni božićni prijem u vjenčaonici u gradskoj zgradi na Zrinskom trgu. Među uzvanicima bili su i zaslužni, nagrađivani građani grada Koprivnice, gospodarstvenici i predstavnici županije na čelu s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom.

Među uzvanicima bio je i koprivničko-križevački župan Darko Koren (na slici desno)U kraćem izlaganju gradonačelnik Mršić naglasio je da o daljnjoj sudbini Podravke prvi puta izlaže svoje mišljenje o načinu budućeg rada i vlasništva Podravke. Rekao je da to ne bi smjelo biti samo preslagivanje sredstava, dionica i vlasništva, već stvarna dokapitalizacija. U Podravku treba ući svježi novac, mora se pokrenuti nova proizvodnja.

Dio sudionika na prijemu ispred bogatog blagdanskog stolaTakođer je izrazio vjeru i nadu da će Vlada prihvatiti da se u Koprivnici otvori kampus na području vojarne i da će shvatiti da je potrebno graditi i tvornice znanja u vremenu kada se proizvodi kompjuterski, digitalno i kada se ručni rad zamjenjuje umom. Stoga je potrebno školovanje mladih za nove tehničke i tehnološke izazove.

Gosti na domjenku dali su novac za djecu Dječjeg odjela Opći bolnice Dr. Tomislav BardekNa domjenku su prikupljanja i sredstva za humanitarnu akciju ”Za dječji osmjeh u bolnici” za djecu Dječjeg odjela Opće bolnice Dr. Tomislava Bardeka u Koprivnici. Gradonačelnik Mršić je izvijestio da je tvrtka MID iz Austrije, koja preko Interšpara ulaže u Koprivnicu, donirala 5000 eura, od toga 2500 za Dječji odjel koprivničke bolnice, a 2500 eura za nabavku kompjutora za studente. Primijećeno je da je SDP priložio ček od 3000 kuna.

Delicije na stolu bile su dar tvrtke ”Zlatan”, a predstavljena je i domaćica domjenka, najbolja hrvatska kuharica, Koprivničanka Nikolina Lončar.