TREND SMANJENJA OBOLJELJIH

Bolnica je krenula s brzim antigenskim testiranjem, stiglo je 1250 testova

Od zaposlenika Opće bolnice trenutno je jedan liječnik i pet medicinskih sestara pozitivno te jedna spremačica i dva rentgen inženjera.

13:18h
0
Ilustracija

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić izvijestio je o aktualnom stanju u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek.


Krenuli smo u brzo atnigensko testiranje na način da smo prvih 450 testova koji su sad u potpunosti potrošeni platili sami, a sad smo dobili 1250 komada od Nacionalnog stožera čiji je trošak nabave djelomično podijeljen na Stožer i nas – rekao je Devčić.

Imamo 77 covid pozitivnih, od njih 14 u jedinici intenzivnog liječenja, od toga 12 na respiratoru svi sa slikom upale pluća.

– Većina ih je s nizom kroničnih bolesti koje su se uz upalu pluća pogoršale. U 24 sata dvije su osobe umrle – pojasnio je ravnatelj Devčić.

Od zaposlenika Opće bolnice trenutno je jedan liječnik i pet medicinskih sestara pozitivno te jedna spremačica i dva rendgen inženjera. U samoizolaciji je jedan tehničar i administrator te dvije medicinske sestre.

– U posljednja dva tjedna se bitno smanjuje broj pozitivnih zaposlenika na Covid 19. U prilog ide da su od prošle presice stožera u Općoj bolnici Koprivnica 42 liječnika i 86 medicinskih sestara preboljelo Covid s lakšim kliničkim slikama i bez, a bili su potvrđeno pozitivni – kazao je ravnatelj te dodao kako je bolnica dobila novu isporuku testova.

čitam...