PRVA ŽNL

Borac i Bratstvo odlučuju kome će pripasti titula jesenskog prvaka, Tomislav-Radnik i Graničar bore se za treće mjesto

Đelekovec će u karakterističnom, jutarnjem terminu u nedjelju posljednji put gledati svoj Osvit.

17:00h
0
Foto: Mateo Alečković
Ilustracija // Foto: Mateo Alečković

Došao je kraj jesenskog dijela sezone Prve ŽNL. Preostalo je odigrati samo sedam utakmica 13. kola.

Favoriti za naslov postavljeni na početku sezone opravdali su taj status. Borac ima jedan bod ispred drugoplasiranog Bratstva. Pratimo li njihov rezultatski trend, s tom bi razlikom trebali i završiti sezonu, pa možda na proljeće u međusobnom ogledu odlučivati o naslovu. Imbriovčani gostuju u Novigradu Podravskom kod Drave koja tri uzastopna vikenda ne zna za trobod. Kunovčani, s druge strane, putuju u Hlebine 12. Lipi čiji igrači još nisu prebacili dvoznamenkasti broj bodova.

Dvoznamenkasti, ali broj primljenih pogodaka, nisu dostigli u Legradu. Graničarova strašna defenziva osigurala im je treće mjesto koje moraju obraniti u direktnom okršaju s četvrtim Tomislav-Radnikom. 

Ranije će, u subotu, prvi dio sezone zaključiti četiri kluba. Sastaju se Miklinovec Mladost. Žuti su posljednji, a Sigečani na koliko-toliko ugodnoj devetoj poziciji. Panonija Prekodravac također mogu nastaviti ploviti sredinom, pa čak i prema gornjem dijelu tablice.

Đelekovec će u karakterističnom, jutarnjem terminu u nedjelju posljednji put gledati svoj Osvit. Iz Molvi će im stići Mladost, pretposljednja momčad koja tu poziciju dijeli s Lipom. U idealnom stanju nisu niti Đelekovčani s tri prikupljene pobjede i tri remija.

Preostali par, za neke možda nesretnog kola, čine Kalinovac Viktorija. Potonji su iznenađujuće dobro prihvatili prvoligaški status, osvojivši 22 boda što ih postavlja na petu poziciju. Kalinovčani, jasno, pamte i bolje dane, ali i dalje imaju dvostruko, pa i malo više bodova od začelja.

Prva ŽNL, 13. kolo, 16./17. studenog, 14 sati:

Miklinovec – Mladost S / subota
Panonija – Prekodravac / subota
Osvit – Mladost Molve / nedjelja, 10 sati
Kalinovac – Viktorija
Lipa – Bratstvo
Tomislav Radnik – Graničar L
Drava NP – Borac

čitam...