koračić do sna

Borac i Mladost traže pobjede u pretkolu kupa za dvoboj s Dinamom, Hajdukom ili Rijekom, Kovačić: Selo već tjedan dana priča o utakmici

Kup nosi mnoge nepoznanice, često je teško saznati više o momčadi protiv koje igrate, pogotovo ako su geografski udaljenije ili ako na internetu nema snimki njihovih utakmica, međutim, nagrade su itekako 'sočne'.

14:00h
0
Nk Panonija - Nk Mladost Kp
Stjepan Kovačić (crni) // Foto: Ivan Brkić

Dinamo, Hajduk i Rijeka imena su najatraktivnijih protivnika koji bi mogli doći u Kloštar Podravski ili u Imbriovec. Lijepo zvuči, no naši predstavnici u pretkolu državnog kupa prvo će morati proći prepreke zvane Sloga Nova Gradiška, odnosno Jadran Poreč.

Kup nosi mnoge nepoznanice, često je teško saznati više o momčadi protiv koje igrate, pogotovo ako su geografski udaljenije ili ako na internetu nema snimki njihovih utakmica, međutim, nagrade su itekako ‘sočne’.

Pamtimo slučaj prije nepune dvije godine kad je u Imbriovcu gostovao najveći hrvatski klub, zagrebački Dinamo. Veliki vrt bio je prepun gledatelja, tražila se karta više, jer dolazak Dinama svugdje je senzacija. No, tadašnji prolazak u prvo kolo kupa za Imbriovec znači da će ove godine, ukoliko pobijede Jadran, teško stići neki od najvećih hrvatskih klubova. Imbriovec ima bodove (jedan) koji se gledaju kod ždrijebanja i u Imbriovec će teže ponovno doći neki od najboljih državnih klubova.

BORAC IMBRIOVEC

Baš su Imbriovčani odradili sjajnu, raspucanu uvertiru za kup. U prvom kolu Prve ŽNL napunili su mrežu Viktorije iz Vojakovca (7-2), tri je zabio Oršić, tri Vručina i jednog je dodao Šepec.

– Upoznati smo s Jadranom, dobra su ekipa, igraju Treću ligu koja se igra do Zagreba, imaju par igrača koji su prošli Varteksovu školu, s nekima sam išao u školu. Bit će jako teško, igrali su prijateljsku s Istrom, izgubili su ‘samo’ 2-0. Prevaga će sigurno biti Vručina, on može sam riješiti tekmu, no cijela ekipa treba biti na nivou. Vidi se da on ima iskustva, a prije svega je jako dobar čovjek, svima pomogne, i mladima i starima – rekao je kapetan Oršić uoči kupa.

ŽNL - Koprivnički Ivanec - Borac Imbriovec
Ilustracija // Foto: Mateo Alečković

Gledali su i ždrijeb, prognoziraju da bi u slučaju prolaska dobili nekog od četvrtog mjesta pa nadalje, dakle Slaven, Split ili čak možda Hajduk koji je treći, no puno se rezultata mora poklopiti za Hajduk. Tu je u kombinaciji i RNK Split koji bi bio pravi pogodak, s obzirom da tamo situacija nije najbolja.,

MLADOST KLOŠTAR PODRAVSKI

S Mladošču situacija nije takva, oni su prvi puta osvojili kup i nalaze se u jako dobroj poziciji. U prvom kolu Četvrte lige Kloštrani su gostovali u Pitomači gdje su odigrali neriješeno, 0-0. Iako će teško priznati, mnogim je igračim zasigurno u glavama bila nadolazeća kup utakmica. Kako momčad diše priupitali smo kapetana Mladosti Stjepana Kovačića. 

– Protiv Pitomače je bilo jako teško, ponajviše zbog vremenskih uvjeta. Na kraju je neriješen rezultat najpravedniji, mogli smo dobiti i mi, a i oni. Nismo se čuvali zbog kupa, ne. Slogu nismo skautirali tak’ da bi išli na njihove utakmice, ali prema objavama na društvenim mrežama čini se kako ove godine imaju mladu ekipu kojoj rezultat nije imperativ. Na domaćem terenu pred domaćom publikom ne bi trebalo biti problema, cijelo selo priča već tjedan dana o nadolazećoj utakmici. Ako prođemo trebali bi dobiti nekog između Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka, a to bi bila najveća nagrada svima u klubu za trud i rad oko njega – izjavio je za ePodravinu kapetan Mladosti i kazao kako ih zanima samo pobjeda.

U slučaju neriješenog rezultata igraju se produžeci, a ako se i tada rezultat ne promijeni doći će do jedanaesteraca. S nestrpljenjem iščekujemo utakmice kupa naših predstavnika koji će i ove godine dati sve od sebe da pokažu kako se u našoj županiji igra najbolji nogomet.

Pretkolo kupa, 28. kolovoza, 16 sati

Mladost Kloštar Podravski – Sloga Nova Gradiška
Borac Imbriovec – Jadran Poreč