PRVA ŽNL

Borac je protutnjao jesenskim dijelom, prate ih Kunovčani s kojima će odlučivati o prvaku, Oršić: Nemamo velike ambicije, prvo mjesto i finale Kupa

Potvrdio je kako su na završnoj zabavi igrači potvrdili kako će ostati dio svlačionice i u proljetnom dijelu.

19:00h
0
ŽNL - Koprivnički Ivanec - Borac Imbriovec
Mario Oršić // Foto: Mateo Alečković

Gotovo mjesec dana prošlo je od posljednjeg kola Prve ŽNL. Imbriovečki Borac uzeo je jesenski naslov s jednim bodom ispred kunovečkog Bratstva čime su potvrđene prognoze o glavnim favoritima za naslov.

– Utrka za vrh je napeta. Zadovoljni smo, iako smo se trebali upoznati, posložiti i “zalaufati” s obzirom na to da je došlo nekoliko novih igrača. Zacrtali smo prvo mjesto, moramo tako nastaviti – kazao je Mario Oršić, kapetan koji predvodi Imbriovčane na i izvan terena.

U 13 kola upisali su 11 pobjeda, jedan neriješeni rezultat i jedan poraz. Usto, postigli su 66, a primili svega deset pogodaka. Impresivne brojke, kao i one Bratstva čiji su igrači napadački jednako strašni. S druge strane, na kontu primljenih pogodaka stoji brojka 23.

– Međusobna utakmica mogla bi odlučiti prvaka. Oni, vjerujem, do kraja neće kiksati, stvarno su jako kvalitetni. Mi kod njih ne smijemo izgubiti, drugi će se teško uključiti – smatra.

Foto: Mateo Alečković
Foto: Mateo Alečković

Podsjetimo, u 4. kolu Imbriovčani su na svojem travnjaku s 3-2 savladali Kunovčane koji su poveli, nakon čega se pokrenuo nezadrživi Bojan Vručina, osiguravši hat-trickom krucijalnu pobjedu.

– Prije svega, Bojan je dobar čovjek. Pomaže svima, od mlađih do starijih. Da nema njega, teško bismo bili u ovoj situaciji – tvrdi Oršić, dodajući kako uz njega, kao igrača s trakom oko ruke, glavnu riječ u svlačionici imaju upravo proslavljeni napadač i trener Zlatko Andrašić.

Potvrdio je kako su na završnoj zabavi igrači potvrdili kako će ostati dio svlačionice i u proljetnom dijelu koji, osim prvenstva, pred Borac stavlja i četvrtfinalni ogled Županijskog kupa protiv križevačkog Radnika, člana Treće HNL Sjever.

– Rekli su u klubu da nemamo velike ambicije, prvo mjesto i finale Kupa. Mislim da ne igra ulogu što Križevci igraju u višem rangu. Ako ćemo dobro igrati, neće nas pobijediti – uz smijeh zaključuje samouvjereni Oršić.

čitam...