zanimljivo

Bosanac ima baš dobru ideju: Park u kojem bi svi Koprivničanci posadili drvo kada dobiju dijete, no postoji problem

Dok jedni podržavaju ideju, drugi pak ističu očigledan problem. 

15:22h
0
Siniša Bosanac, sadnja drva

Kažu da ako želiš doprinositi Majci Zemlji, društvu i zajednici moraš učiniti jednu od tri stvari. Imati dijete, napisati knjigu ili posaditi drvo. Tako se upravo vodi žustra rasprava na društvenoj mreži Facebook oko teme koja bi ujedinila dvije stavke, djecu i sađenje drveća.

– Dakle ima li netko tko bi ustupio zemljište u gradu ili okolici grada? Zemljište bi pretvorili u park u kojem bi mladi roditelji nakon rođenja djeteta zasadili stablo. Znači oko 250 do 300 stabala godišnje. Svako stablo bi nosilo ime po djetetu i roditelji bi morali voditi brigu o njemu. U sklopu parka bi napravili dječje igralište tako da bi se djeca mogla igrati među svojim drvećem – napisao je Siniša Bosanac u grupi Što vas žulja – Koprivnica.

Dok jedni podržavaju ideju, drugi pak ističu očigledan problem.

– U gradu ne postoji zemljište veličine da se posadi toliko stabala samo u jednoj godini, a kamoli kroz par godina. Ako ga netko i ima taj ga neće ustupiti jer nema nikakvu korist od toga da daruje zemljište u građevinskoj zoni. Ako netko i pristane to će biti dosta daleko od grada gdje neće nitko dolaziti – piše u jednom komentaru.

No, kako god, zanimljiv je to prijedlog o kojem valja razmisliti s obzirom na doprinos s početka priče, zar ne? 

čitam...