Građanska inicijativa

Bosanac traži da izvanredna skupština Piškornice bude otvorena za javnost

Skoro dvije godine naša građanska inicijativa upozorava na djelovanje tvrtke Piškornica s povezanim trgovačkim društvima. Naše aktivnosti bile su usmjerene prije svega na zaštitu građana Koprivnice od mogućih zdravstvenih i ekoloških rizika, kazuje Bosanac. 

08:00h
0
Siniša Bosanac // Foto: Matija Gudlin
U svom priopćenju medijima Siniša Bosanac iz inicijative Koprivnica kakvu zaslužujemo, traži da izvanredna skupština Piškornice, na kojoj će se odlučivati o sudbini direktora Mladena Jozinovića, bude otvorena za javnost.
– Skoro dvije godine naša građanska inicijativa upozorava na djelovanje tvrtke Piškornica s povezanim trgovačkim društvima.
Naše aktivnosti bile su usmjerene prije svega na zaštitu građana Koprivnice od mogućih zdravstvenih i ekoloških rizika – kazuje Bosanac.
Dodaje kako je dužan upozoriti na velike količine smeća koje su bez poduzimanja potrebnih mjera, poput svakodnevnog pokrivanja inertnim materijalom ili vatronepropusnim folijama te prekrivanje slojevima zemlje, dovele tijekom 2016. do četiri požara.
– U cijeloj priči isplata bonusa samo je rubni događaj u odnosu na povećana zagađenja vodotokova i podzemnih voda. O zagađenju zraka nemamo informacija obzirom da se ispitivanja provode samo jednom godišnje. Stoga smatramo da se na skupštini Piškornice o svemu ovome mora govoriti, jer su to mnogo ozbiljniji problemi od isplate bonusa – kazuje Bosanac.
Također je bitno pitanje smjera razvoja RCGO-a, jer je cijeli projekt otišao u potpuno nekontrolirani megalomanski smjer.

– Obzirom na dosadašnji rad tvrtke Piškornica d.o.o. i tvrtki kćeri koji je bio nejavan i netransparentan skriven od javnosti, bez mogućnosti uvida u pravo stanje, uz bahat odnos direktora prema aktivističkim skupinama i medijima smatramo da sjednica skupštine Piškornice d.o.o. mora biti otvorena svoj zainteresiranoj javnosti – zaključuje Bosanac.

čitam...