koprivnička građanska inicijativa

Bosančeva ekipa o Martinovki: Zrinski trg treba služiti građanima

13:17h
0
Koprivnička Martinovka // Foto: Matija Gudlin
Koprivnička Martinovka // Foto: Matija Gudlin

‘Iz svega dosad viđenog može se iščitati da je Grad po izuzetno povoljnim uvjetima prodao građevinsku parcelu od interesa svih građana Koprivnice lokalnom poduzetniku. To i nije toliko čudno niti iznenađujuće jer se takvom politikom ‘ruka ruku mije’ već godinama gospodari u Koprivnici,, istaknuli su Nino Hat, Miodrag Maričić, Siniša Bosanac, iz inicijative.

Građanska inicijativa Koprivnica kakvu zaslužujemo poziva gradsku upravu da nađe rješenje za prijepore nastale prodajom gradskog zemljišta Darku Grošiću, koprivničkom građevinskom poduzetniku, uz koprivničku poslovno-stambenu zgradu Martinovku.


“Iz svega dosada viđenog može se iščitati da je Grad po izuzetno povoljnim uvjetima prodao građevinsku parcelu od interesa svih građana Koprivnice lokalnom poduzetniku. To i nije toliko čudno niti iznenađujuće jer se takvom politikom ‘ruka ruku mije’ već godinama gospodari u Koprivnici”, istaknuli su Nino Hat, Miodrag Maričić, Siniša Bosanac, potpisnici ove građanske inicijative.

Smatraju kako se u ovom slučaju prodaje gradskog zemljišta ništa ne bi dogodilo da se stanari i vlasnici poslovnih objekata nisu pobunili.

“Sve to nije zanimalo gradsku vlast, niti ih uopće zanima, a ipak se radi o 50- ak osoba, odnosno birača, koji ne mogu očito biti presudni za dobivanje mandata na sljedećim lokalnim izborima, pa ih valjda iz tog razloga ne treba niti saslušati”, dodali su iz inicijative.

Mišljenja su da angažiranje odvjetnika te prijetnje da će ova priča prerasti u pravosudnu trakavicu ne koristi nikomu, stoga od gradske vlasti traže da pronađe rješenje na obostrano zadovoljstvo korisnika zgrade i poduzetnika jer, kako kažu, i Grad kao prodavatelj ima stanovite obveze prema objema stranama.

“Podsjećamo kako oni koji stoluju na Zrinskom trgu trebaju služiti građanima, a ne samo gledati kako zadovoljiti uske proračunske potrebe na štetu tih istih građana”, zaključili su.

 

čitam...