Božićna poruka varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka

13:25h
0

Božićna poruka varaždinskog biskupa mons. Josipa MrzljakaVaraždinski biskup Josip Mrzljak svoju božićnu poruku započeo je riječima svetog Augustina, ‘Čovječe, probudi se! Za te je Bog postao čovjekom.Riječi jednog od najvećih naučitelja Crkve poruka su i danas svakome kršćanu u prigodi jedinstvenog događaja u povijesti čovječanstva, nastavio je Biskup.

– U današnji svijet, naš svijet, ulazi Bog. Dolazi tako već dvijetisuće i dvanaest godina. Božić je samo podsjetnik toga dolaska. Dakako, potrebno je otvoriti oči vjere da bismo prepoznali njegov dolazak. Želio je biti čovjek, jedan od nas. Poistovjetio se s čovjekom, posebno s onim koji je u nevoljama, koji gladuje, s beskućnikom, sa zatvorenikom, s bolesnikom, s nevino osuđenim, sa strancem, sa začetim djetetom kojemu je onemogućen dolazak na ovaj svijet, s ostavljenim i zanemarenim starcem i staricom, s nevoljnikom bilo koje vrste. Tu ga možemo naći i prepoznati.


Božić je podsjetnik za obnovu vjere, radostan blagdan koji se stoljećima slavi u našem hrvatskom narodu, koji nas podsjeća na razne običaje koje ljubomorno čuvamo, ali je ipak prvenstveno blagdan sadašnjosti jer Bog sada ulazi u naš svijet, poručio je biskup Mrzljak te dodao da smo ovih dana mogli smo čuti mišljenje nekih, koji su kod nas na vlasti, da se Crkva i njezini članovi ne trebaju miješati u svjetovne poslove.

– Kako bismo se toga mogli odreći kad je Isus ušao u svijet i pozvao nas da živimo u svijetu svjedočeći njegovu blizini i njegovu ljubav prema svakome čovjeku? To je poziv i zadaća nas kršćana. Toga se ne možemo i ne smijemo odreći jer bismo izdali svoje poslanje.

Svoju božićnu poruku varaždinski biskup završio je pozivom – Neka nam radosni dani proslave Božića budu poticaj da svojim zalaganjem pridonesemo boljitku osobnoga, obiteljskoga i društvenoga života.

Izvor: www.biskupija-varazdinska.hr / Radio Koprivnica

čitam...