0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Božićni domjenak kao humana gesta i simbolika
B

Ne propustite

Pretijesno je bilo u Vjenčaonici grada Koprivnice u srijedu u podne, kada je koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić organizirao božićni domjenak, unazad nekoliko godina i tradicionalno s humanitarnom notom.

Prikupljen novac darovan je za bolju skrb sugrađana s bolestima srca i krvožilnog sustava. Nemamo sustav telemedicine, pa će se izbjeći sadašnja loša situacija hitnog prijevoza bolesnika sa sumnjom u infarkt, kada se moralo s mjesta stanovanja voziti u najbližu ambulantu, pa u jedno gradsko središte i na kraju u bolnicu u Koprivnici, a onda otuda u KBC Dubrava.

O prednosti telemedicine gradonačelnik Mršić je već ranije rekao:

– U svakoj stanici hitne pomoći postoje uređaji, samo treba kupiti softwer i staviti data kartice i u tom slučaju liječnik stavlja EKG, koji se očitava istodobno u Koprivnici i u Kliničkoj bolnici u Dubravi, i odmah dijagnosticira stanje žila odnosno srca, prepisuje terapiju, pa se ili uklanja ugrušak ili se upućuje u Zagreb.

mrle-domjenak1Za pokretanje sustava telemedicine potrebno je oko 35.000 kuna. Darovanje u ”škrabicu” na božićnom prijemu simboličnog je karaktera, nevažno je koliko je tko pridonio, važna je gesta i simbolika. Uostalom, bolnica je građena i samodoprinosom građana.

Gradonačelnik smatra da će sustav biti pokrenut u veljači.

Zvonimir Mršić okupio je na božićnom domjenku političare, gospodarstvenike, svećenstvo, istaknute osobe kulture, sporta i drugih aktivnosti, kao i zaslužne građane.

Za znatiželjne: ”koprivnički prehrambeni stol” nije bio recesijski, pogled na njega bio je dojmljiv, koprivničko ugostiteljstvo u tom segmentu dosegnulo je visoku razinu.

No, on je bio iznenađenje, jer su ga priredile tete iz dječjeg vrtića Tratinčica, a gradonačelnik je u šali skrenuo pažnju na to – kako se u vrtićima jede. Mladi konobari bili su učenici drugog razreda Obrtničke škole, ugostiteljskog smjera, nedavno su u razmjeni nastupili i u Budimpešti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti