Blagdanska štednja

Božićnici se raduju samo zaposlenici Županije, u gradovima ništa od nagrade

12:00h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Još jedna krizna godina rezultirala je štednjom i za vrijeme božićnih blagdana. U gradskim upravama diljem Podravine i Prigorja, zaposlenici neće dobiti božićnice.

Sukladno kolektivnom ugovoru, zaposlenici Koprivničko-križevačke županije primit će nagradu za božićne blagdane, u neto iznosu polovice od jedne osnovice, što iznosi 1060 kuna.

Božićnica će ih obradovati najkasnije do 23. prosinca ove godine.

No čini se da su zaposlenici Županije jedini sretnici, jer u gradskim upravama nitko neće povećati svoj blagdanski budžet.

U Križevcima iz gradske uprave javljaju da od božićnice neće biti ništa i to već četvrtu godinu zaredom.

– Zbog teške gospodarske situacije u zemlji, odlučeno je da se dio prava iz Kolektivnog ugovora, a koja su se odnosila prvo na božićnice, a zatim i na uskrsnice i regres, do daljnjeg suspendiraju, a na što je pristao i Sindikat – kažu iz križevačke gradske uprave.

Ništa bolje nisu prošli ni Đurđevčani, koji božićnice ne primaju od 2013. godine, kada je u gradsku fotelju sjeo gradonačelnik Željko Lacković i uveo mjere štednje.

-Od sljedeće godine će biti bolje. Financije su se sada stabilizirale i dogovaramo sa Sindikatom da ćemo nagodinu isplatiti 1000 kuna božićnice, a povećat će se i jubilarne nagrade s 500 na 1000 kuna – najavio je Lacković bolje dane.

Iz koprivničke gradske uprave kažu da su u tijeku pregovori oko božićnica. Zaposlenici ih nisu dobili ni lani, a kako će gradski oci odlučiti ove godine, tek ćemo vidjeti.

U susjednoj, Varaždinskoj županiji, Ludbrežani će također ostati bez svoje božićne nagrade.

-Božićnice nismo isplatili prošle godine pa tako nećemo ni ove, zbog ušteda u proračunu – rekao nam je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

 

čitam...