-5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
stožer

Božinović: Najskloniji smo tome da se produlje mjere, Covid potvrde se mogu koristiti i šire, no to ne želim najaviti
B

Na upit o tome je li moguće da se ekstenzivna upotreba potvrda dogodi na jesen, odgovorio je: "Ja ne želim spekulirati o tome jer što god da kažem, stavit ćete u naslov da je Božinović najavio širu upotrebu Covid potvrda. Ja to ne želim najaviti'', rekao je.

Ne propustite

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je nakon primopredaje 15 vatrogasnih vozila sufinanciranih sredstvima EU fondova u Zagrebu komentirao aktualnu epidemiološku situaciju, COVID potvrde te zahtjev BiH.

- Oglas -

Danas imamo 381 novi slučaj korone.

Komentirajući navode korištenja COVID potvrda u Hrvatskoj na isti način na koji se koriste i u Francuskoj, ministar je kazao kako je stožer već komunicirao da se one mogu koristiti i šire.

– Već danas ih koristimo za neke događaje i okupljanja za koja smatramo da je nužno, tako da su danas već u široj uporabi kod nas. Hoćemo li ih ekstenzivno koristiti, o tome nismo donijeli odluku, vidjet ćemo kako će nam se razvijati situacija. Sve naše odluke su prije svega motivirane time da budu precizan odgovor na konkretan izazov – kazao je.

- Oglas -

COVID potvrde već pametno koristimo. Neke zemlje napravile su ozbiljna znanstvena istraživanja – u Izraelu su objavili da 90 posto hospitaliziranih nije cijepljeno. Mi se možemo izvući iz ove krize samo ako se oslanjamo na znanost. Neki su rekli da se klimatske promjene ne događaju, hajde neka sad netko to kaže Grcima i Turcima. Sličan obrazac vrijedi i za cijepljenje – kazao je Božinović na konferenciji.

Na upit o tome je li moguće da se ekstenzivna upotreba potvrda dogodi na jesen, odgovorio je: “Ja ne želim spekulirati o tome jer što god da kažem, stavit ćete u naslov da je Božinović najavio širu upotrebu Covid potvrda. Ja to ne želim najaviti”, rekao je.

Najskloniji smo tome da se produlje epidemiološke mjere, kazao je ministar. – Rastu nam brojevi, imamo blagi porast hospitalizacija i moramo sve učiniti kako bismo to zaustavili. Svake paušalne procjene uopće ne želim komentirati. Svaki stožer odredio je kapacitete za smještaj turista koji eventualno budu pozitivni na COVID. Mi smo sigurno jedna od država koja transparentno komunicira s građanima i izvan države. Imali smo konferencije svaki dan, zadnju smo održali prije nekih desetak dana, vjerojatno ćemo opet razgovarati o situaciji idući petak –  govori.

Mi smo ove godine, za razliku od prošle, organizirali se tako da se puno više turista i testira. Oni koji eventualno budu pozitivni smještaju se u odgovarajuće objekte. Ako su negativni, nastavljaju svoj put, a postane li netko u međuvremenu pozitivan, mi to ne znamo. Postoji EU Mehanizam ranog upozorenja i kazali su kako postoji nekoliko slučajeva da su se ljudi vraćali u svoje države pozitivni, ali ne puno, oko stotinjak – komentirao je Božinović situaciju s turistima u Hrvatskoj.

Osvrnuo se i na blagdan Velike Gospe te izjave gradonačelnika Sinja Mire Bulja da vjernici dođu u što većem broju.

– Mislim da su oni koji su odgovorni za organizaciju procesije i blagdana rekli svoje, ne znam tko se tu može na to referirati u smislu da se njega nešto pita, Crkva to organizira. Mislim da je svaka odluka koja ide prema tome da se smanji rizik prenošenja zaraze dobrodošla i da se u uvjetima u kojima živimo organiziramo na najbolji mogući način, da to sve prođe u najboljem redu – komentirao je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

BORBA PROTIV RAKA

Stručnjaci ukazali na strašne brojke, u EU godišnje bitku s rakom izgubi 1,3 milijuna ljudi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka, a s ciljem podizanja svijesti građana o važnosti prevencije, ranog otkrivanja te...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti