presica

Božinović o propusnicama: Ovaj tjedan ćemo imati konkretnije informacije

12:02h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Sve su glasnije, ali i konkretnije najave, odnosno vraćanje propusnica. Na današnjoj presici nacionalnog Stožera ministar Božinović rekao je više o njima.

– Mi ćemo ovaj tjedan imati neke konkretnije odgovore i dogovore na pitanja što će se eventualno poduzeti kako bi se brojevi mogli početi spuštati. Razumijem da svi žele predvidljivost poteza i zato jesmo u razgovorima. Moram naglasiti, vidite da postoje situacije, pogotovo u zemljama koje i sami pratite, neke su najavljivale da će u ovom razdoblju početi popuštati mjere, a onda su ih postrožili – rekao je  ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, dodavši kako su neke države najavile postroženje mjera pa su ih ublažile.

– Oprezni smo s najavama, ovaj tjedan ćemo precizirati stvari kako bismo nekoliko dana prije nego istekne temeljna odluka koja traje do 21. mogli najaviti unaprijed kakav će biti okvir. Molimo sve sugrađane da se suzdrže od druženja, okupljanja, putovanja u posjete pogotovo tijekom predstojećih blagdana. Mi ćemo određeni okvir dati svjesni da ne postoji mjera ili odluka koja može nadomjestiti odluku svakog pojedinca da izostavi i posjete i slavlja, druženja osoba iz više kućanstava. To jedino funkcionira i može pomoći da se zarza uspori – rekao je.

čitam...