aktualna situacija

Božinović rekao o čemu su razgovarali na sastanku sa županijskim stožerima

Napomenuo je da ako će klinička slika biti teža nego što je sad, morat će selektivnije pristupati.

14:44h
0
božinović
Davor Božinović // Screenshot

Na press konferenciji Nacionalnog stožera koja je u tijeku, Božinović je rekao o čemu su razgovarali na sastanku sa županijskim stožerima, na kojem je bio i načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić.

– Imali smo sastanak sa županijskim stožerima. Razmotrili smo aktualnu situaciju i u pripremi sastanka tražili smo da lokalni stožeri malo preciznije detektiraju žarišta i da se donose mjere koje su usmjerene upravo na onaj segment koji se odnosi, čak i samo na konkretnu pravnu osobu, u kojoj se mjere ne primjenjuju onako kako je to propisano. To znači da se neke djelatnosti mogu izuzeti iz generalne primjene mjere. Može se tražiti izuzeće i nacionalni stožer će to uvažiti. To će značiti preciznije gašenje žarišta, dakako da županijski i gradski stožeri će dobiti više posla vezano za zadaće  koje se tiču organizacije škola na primjer. Naglasak će se, naravno, staviti na one skupine koje su označene kao rizične, prije svega na stariju populaciju. Očekujem vrlo skoro da će lokalni stožeri izaći s konkretnim mjerama. Naravno, ako će svi stožeri imati slične zahtjeve može se neka mjera donijeti za područje cijele Hrvatske – ispričao je Božinović.

Napomenuo je da ako će klinička slika biti teža nego što je sad, morat će selektivnije pristupati.

– U ovom trenutku, ovo nije bio sastanak na kojem se planiralo donijeti određene mjere, ja očekujem da će županijski stožeri organizirati život kad je u pitanju borba protiv korone na način da će promptno pratiti situaciju, o tome nas izvještavati i primjenjivati mjere, donositi odluke i pratiti situaciju na način da kontroliramo sve ono što za RH predstavlja izazov – zaključio je on.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW