nacionalni stožer civilne zaštite

Božinović: Za sad ne razgovaramo o ograničenjima za ljude koji se nisu cijepili

I dalje ostaje obveza negativnog PCR testa za ulazak u Hrvatsku.

16:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Davor Božinović // Foto: Matija Gudlin

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Nacionalnog Stožera civilne zaštite rečeno je kako u posljednja 24 sata imamo 230 novih slučajeva na 3141 testiranih i 35 preminulih, Božinović je komentirao istup epidemiologa i člana Vladinog znanstvenog savjeta, Branka Kolarića koji je kazao kako su moguća ograničenja za ljude koji se ne budu cijepili protiv koronavirusa, prenosi Telegram.


Pitanje ograničenja za osobe koje se ne cijepe

Božinović je naglasio kako se u ovom trenutku o tome ne razgovara, ali da će se vidjeti kako će pitanje biti riješeno na razini Europske unije.

– Tu imate dva pristupa, unutarnji i vanjski. Mislim da će na vanjski utjecati cijeli niz faktora, moguće je da se to dogodi na razini EU – rekao je Božinović.

Ostaje obveza negativnog PCR testa na ulazu u zemlju

Također, jedno od novinarskih pitanja bilo je i ostaje li obveza negativnog PCR testa na ulazu u zemlju. Krunoslav Capak je potvrdio kako će se donijeti odluka o produženju potrebe testa 15. siječnja.

Nadovezao se Božinović, koji je rekao kako se ne vidi poboljšanje situacije s koronavirusom u zemljama u EU, kako se širi novi soj te kako je sve to uzeto u obzir kada se radi o ovoj odluci.

čitam...