Obiteljska tragedija

Branimirovo tijelo iz Kanade neće stići još tjednima, nedostaje još puno novca

17:30h
0
Neutješne Branimirova majka Vlasta i sestra Tanja // Foto: Matija Gudlin
Neutješne Branimirova majka Vlasta i sestra Tanja // Foto: Matija Gudlin

Prema riječima Saše Lončareka, Branimirova šogora, građani su do danas uplatili oko 11.000 kuna. Svi koji mogu i žele pomoći obitelji, to mogu učiniti uplatom na žiro-račun otvoren u Erste banci na ime Vlaste Poljak. Broj računa: IBAN HR5424020063102975318, SWIFT/BIC-ESBCHR22.

Iako je prošlo već tjedan dana otkako je Koprivničanac (29) Branimir Poljak poginuo u Kanadi, prema dostupnim informacijama, njegovo beživotno tijelo u Hrvatsku neće stići još tri do četiri tjedna.


Treba riješiti još podosta papirologije, prikupiti značajna financijska sredstva, najmanje 80.000 kuna, ali dobra stvar u ovoj tužnoj priči je da su se stvari ipak počele odvijati u željenom pravcu.

Vrlo važnu ulogu u cijeloj priči odigralo je hrvatsko veleposlanstvo u Kanadi preko kojeg je obitelj tragično preminulog Koprivničanca došla do odvjetnika Tom Dusevica.

On je sve preuzeo na sebe, a još samo formalno punomoć mu mora dati Branimirova majka Vlasta, koja će sutra ili preksutra ići u Zagreb to odraditi u kanadskom veleposlanstvu.

Branimirovo beživotno tijelo do okončanja postupka rješavanja papirologije čuvat će u jednom kanadskom pogrebnom poduzeću.

S obzirom na to da Branimirova obitelj nije u stanju financijski izdržati troškove prijevoza njegova tijela, bolničke i druge troškove, njegova majka (Vlasta Poljak, Planinarska 3, 48000 Koprivnica) u petak je otvorila poseban žiro-račun u Erste banci. Broj računa je: IBAN HR5424020063102975318, SWIFT/BIC-ESBCHR22.

Prema riječima Saše Lončareka, Branimirova šogora, građani su do danas uplatili oko 11.000 kuna.

Već smo pisali da se ožalošćena obitelj obratila za pomoć Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, a isto će učiniti i u Podravki gdje je Branimirova majka radila do umirovljenja.

Doznajemo da pomoć prikupljaju i u nogometnim klubovima gdje je Branimir svojedobno igrao, u koprivničkoj Tehniki i GOŠK-u iz Gotalova, njegovi prijatelji također skupljaju novac, a u akciju će se, doznajemo, uključiti i rekreativna KC liga. Postoji mogućnost da će se u subotu u koprivničkoj srednjoškolskoj dvorani, u sklopu 4. kola KC lige, za pomoć obitelji Poljak odigrati i revijalna utakmica između Tehnike i Branimirovih prijatelja.

– Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su nam dosad pomogli i svima onima koji će nam tek pomoći. Nama je jedina želja da Branea dostojno sahranimo u njegovoj domovini – rekao je Lončarek i otkrio da novac za prijevoz tijela i bolničke troškove prikuplja i hrvatska zajednica u Kanadi s kojom su svakodnevno u kontaktu.

Branimir je u kanadsku pokrajinu Manitoba otišao raditi prije godinu i pol dana. Radio je na jednoj farmi, a poginuo je pri slijetanju s ceste. Ispostavilo se da ga gazda farme nije pravovaljano prijavio, a nije ni imao potrebno životno osiguranje. Stoga su i nastali tako veliki troškovi. Vrijeme se vratiti ne može, ali može se pomoći obitelji da još jednom vidi svog Branea, da ga sahrane i imaju mu gdje ostaviti cvijeće i zapaliti svijeću.

čitam...