okupljanje

Branitelji iz Ferdinandovca obilježili Dan pobjede i obljetnicu Oluje

Nakon mise povorka se uputila prema spomeniku hrvatskim braniteljima na koji je položen vijenac te je zapaljena svijeća i izmoljena molitva.

11:43h
0
Foto: ferdinandovac.hr

UDVDR RH Ogranak Ferdinandovac obilježio je Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u ponedjeljak. Branitelji i mještani okupili su se u 11 sati u crkvi Sv. Ferdinanda kralja u Ferdinandovcu gdje je svetu misu za sve poginule, nestale i ranjene hrvatske branitelje predvodio don Ivica Sinanović.

U uvodnom dijelu svete mise istaknuo je da i danas ima onih koji osjećaju posljedice domovinskog rata te je i njima posvečena molitva i sveta misa. Nakon mise povorka se uputila prema spomeniku hrvatskim braniteljima na koji je položen vijenac te je zapaljena svijeća i izmoljena molitva.

Poslije toga branitelji su se družili u parku gdje je organiziran prigodni domjenak uz dravsku ribu. Druženje je potrajalo uz sjećanja na domovinski rat te na ratni put pojedinih postrojbi. Uz branitelje bio je prisutan i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić.

čitam...