Branitelji u Pakracu obilježili početak Domovinskog rata i oslobađanje policijske postaje

09:25h
0
Predstavnici braniteljskih udruga iz Koprivničko-križevačke županije u Pakracu

Povodom obilježavanja 24.godišnjice službenog početka Domovinskog rata i oslobađanja Policijske postaje Pakrac uz brojne braniteljske i stradalničke udruge sudjelovalo je i zajedničko izaslanstvo braniteljskih udruga iz Koprivničko-križevačke županije; Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik i Udruge specijalne policije „Ban”, a iz Križevaca je obilježavanju nazočilo izaslanstvo Koordinacije braniteljskih udruga grada Križevaca.

Podsjetimo se da su naši podravsko-prigorski policajci i dragovoljci u sastavu posebnih jedinica policije prije 24 godine dali nemjerljiv doprinos u oslobađanju i vraćanju u ustavno pravni poredak Republike Hrvatske Policijske postaje Pakrac i samog grada Pakraca.

Brojna izaslanstva položila su vijence podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, nazočila su svetoj misi i sudjelovala u „Mimohodu pobjednika” ulicama Pakraca.
O događajima prije 24 godine brojnim braniteljima i građanima govorili su uz domaćine i brigadir Zdravko Andabak, a ispred Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović obratio se nazočnima njezin izaslanik Ante Deur.

Sa svečanosti obilježavanja upućen je zahtjev da se za junaštvo branitelja u obrani Hrvatske na tlu zapadne Slavonije uvede novo odličje „Medalja zapadne Slavonije”.