tražili izmjenu

Branko Hrg: Amandmanom HDS-a, u program Hrvatskih cesta uvrštena je dionica do Koprivnice, ne samo do Kloštra

Prihvaćanjem našeg amandmana, svi zastupnici s područja županije mogu podržati Proračun i programe kao što su i najavljivali, rekao je Hrg.

09:00h
0

Brza cesta Križevci-Koprivnica, amandmanom HDS-a je uvrštena u program.

– Podravski ipsilon je u programu Hrvatskih cesta. U planu su bile predložene dionice Križevci-Kloštar Vojakovački i Farkaševac-Bjelovar. Za HDS to nije bilo prihvatljivo jer tražimo gradnju po modelu “metar za metar”prema Bjelovaru i prema Koprivnici. Zbog toga je HDS dao amandman kojim smo tražili izmjenu programa uvrštavanjem cijele dionice od Križevaca do Koprivnice, u čemu smo imali potporu cijelog našeg Kluba zastupnika.
Vlada je amandman u cijelosti prihvatila i uvrstila u program dionicu Križevci-Koprivnica- Mađarska granica. Prihvaćanjem našeg amandmana, svi zastupnici s područja županije mogu podržati Proračun i programe kao što su i najavljivali!
Ostaje nam pratiti dinamiku aktivnosti provedbe programa – rekao je saborski zastupnik Branko Hrg na HDS-ovoj press konferenciji.

Iz stranke kažu da Hrvatska demokršćanska stranka više od pola godine intenzivno ukazuje na potrebu dovršetka izgradnje brze ceste te u tom cilju i dalje poziva sve političke čimbenike Koprivničko-križevačke županije na jedinstvo u tom nastojanju.

– HDS je angažmanom Zamjenika predsjednika HDS-a i saborskog zastupnika Branka Hrga, predložila amandman koji je prihvaćen od strane Vlade. Tim amandmanom na prijedlog financijskog plana Hrvatskih cesta za 2019. godinu i projekciju za 2020. i 2021. u iznosu od 549 milijuna kuna. U posebnom dijelu – ulaganje u državne ceste, umjesto umjesto predloženog Križevci-Kloštar Vojakovački uvršten je novi tekst koji glasi: Brza cesta Vrbovec – Križevci – Koprivnica – granica R. Mađarske; dionica Križevci – Koprivnica; poddionica Križevci – Kloštar Vojakovački – kazuju iz HDS-a.

čitam...
Loading...