Poznate liste

Branko Hrg visoko na listi HDZ-a

11:57h
0
Branko Hrg // Foto: Matija Gudlin
Branko Hrg // Foto: Matija Gudlin

U drugoj izbornoj jedinici listu HDZ-a predvoditi će europarlamentarka Ivana Maletić, drugi na listi je Andrija Mikulić, a treće mjesto rezervirano je za Zlatka Hasanbegovića, dosadašnjeg ministra kulture. Križevački gradonačelnik Branko Hrg kao nezavisni kandidat dobio je četvrto ili peto mjesto na listi HDZ-a.

Stranka je sastančila do kasnih noćnih sati u čevrtak, sjednice su održali Predsjedništvo, Središnji odbor i Nacionalno vijeća Hrvatske, valjalo je raspodjeliti kandidate po izbornim listama. Bio je to prvi i jako važan test za novog predsjednika Andreja Plenkovića kojeg uzgred rečeno, večeras očekuje novo iskušenje – debata sa Zoranom Milanovićem na javnoj televiziji.

U drugoj izbornoj jedinici listu HDZ-a će umjesto Miroslava Tuđmana predvoditi Ivana Maletić, drugi na listi je Andrija Mikulić, a treće mjesto je rezervirano za aktualnog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Križevački gradonačelnik Branko Hrg kao nezavisni kandidat bit će četvrti na listi HDZ-a.

Dožupanu Darku Soboti, šefu županijskog HDZ-a, pripalo je sedmo mjesto, dok je Damir Felak deseti na listi.

– Jučer smo na predsjedništvu sve prodiskutirali, mi smo velika stranka i naravno da u svakoj izbornoj jedinici ima sposobnih ljudi koji imaju svoja očekivanja. Ono što očekujem od ove liste je ukupna pobjeda u drugoj izbornoj jedinici te u Koprivničko-križevačkoj županiji – rekao nam je Darko Sobota.

Obzirom da je najavljivao kako očekuje visoko mjesto na listi, kaže da nema razloga za nezadovoljstvo, jer je jedini lokalni političar koji ima privilegiju biti na listi već treći put zaredom.

– Ovo je specifična izborna jedinica te jedna od rijetkih koja ima koalicijske partnere te je trebala postojati zajednička volja da se lista sastavi. Vjerujem da će naš kraj imati saborskog zastupnika iz županijskog HDZ-a – kazuje Sobota.

Dodao je kako podržava ulazak Hrga na listu HDZ-a te da će on kao nezavisni kandidat doprinijeti još boljem izbornom rezultatu. 

Zanimljivo situacija dogodila se jučer kada je Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a samostalno prepustio svoje mjesto prvog u 4. jedinici Miroslavu Tuđmanu te inzistirao da on bude 14, u drugoj izbornoj jedinci, čiji je nositelj trebao biti Tuđman. Tako će svoj odlazak u Sabor tražiti isključivo putem preferencijalnih glasova.

 

čitam...