Osvrnuo se na raspuštanje

Branko Hrg: Volio bih da se idući saziv Sabora bavi isključivo temama od interesa za građane

Hrg je poručio da bi za hrvatske građane ubuduće bilo puno bolje i korisnije da se saborski zastupnici nadmeću s dobrim programima i idejama, a ne tko će više vremena provesti pred TV kamerama i pokazivati se javnosti.

18:01h
0
Foto: Ivan Balija
Branko Hrg // Foto: Ivan Balija

Branko Hrg se jučer, na raspuštanju Sabora, u ime Kluba HDS-HSLS-HDSSB osvrnuo na protekli mandat i planove za budućnost.

Kako je rekao, saborska oporba predvođena SDP-om nedosljedna je, cijelo vrijeme zazivali su izbore, a sada im oni ne pašu, kazao je.

– Nije njih briga za stanje u državi ni za poboljšanje istog, oni samo brinu kad je trenutak koji njima najbolje odgovara. Brinu isključivo i samo o sebi – rekao je Hrg.

Hrvatska Vlada i parlamentarna većina su pokazale odgovornost i savjesnost u prepoznavanju trenutka smirivanja epidemije koronavirusom za organiziranje izbora i brigu za hrvatsko društvo i državu, uvjeren je Hrg.

– Ovaj mandat obilježili su veliki problemi i krize, no unatoč tome donesene su odluke koje su poboljšale stanje u državi. Vlada poduprta saborskom većinom znala se nositi sa svojim krizama, za razliku od vlade koju je predvodio SDP – navodi saborski zastupnik.

Hrg je poručio da bi za hrvatske građane ubuduće bilo puno bolje i korisnije da se saborski zastupnici nadmeću s dobrim programima i idejama, a ne tko će više vremena provesti pred TV kamerama i pokazivati se javnosti. To nije uloga saborskih zastupnika, oni se trebaju baviti temama od interesa za život građana, zaključio je Hrg.