hds-ova konferencija

Branko Hrg: Za izgradnju brze ceste do Koprivnice najveću moć imamo kolega Lacković i ja, mi možemo djelovati slobodno, pa i ucjenjivački

Posebno nam je drago da su nam se pridružili mladi i obrazovani ljudi. Isto tako, slijede izbori za mjesne odbore u Križevcima, pa onda i u Koprivnici. Tako da, aktivirali smo se u tom segmentu, želja nam je pronaći partnere s kojima bi mogli istupiti na tim izborima, rekao je Indir. 

13:20h
0
Foto: Ivan Balija
Branko Hrg // Foto: Ivan Balija

Nastavak izgradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici bila je glavna tema konferencije za medije koju je sazvala stranka HDS.

S nje je, kao i nedavno, saborski zastupnik Branko Hrg poslao jasnu poruku da, bez obzira na političke boje, trebaju svi politički akteri udružiti snage kako bi se izgradnja uvrstila u program za iduću godinu.

– Malo smo zadrijemali i kasnimo jako, no na dobrom smo putu i počelo se raditi. Oni iz Gradova i Županije trebaju zapregnuti nas zastupnike koji čine parlamentarnu većinu, da uz pomoć njihove snage radimo pritisak na Vladu. Jednostavno ne želim vjerovati da se to neće dogoditi jer imamo odlične mogućnosti. Za narednu godinu treba napraviti pritisak da se osigura novac, da se do polovice iduće godine osigura građevinska dozvola. Istovremeno, mora se napraviti posao da se brza cesta uvrsti u financijsku omotnicu EU 2020-2024. Mislim da najveću moć ovoga trenutka imamo kolega Lacković i ja. Mi možemo djelovati slobodno, pa i ucjenjivački. To svi rade. Treba djelovati uvjetovano i ucjenjivački da se uvrsti. Ali mislim da to neće trebati. Baš mi je neki dan ministar Butković kada smo se sreli potvrdio da dolazi, kao što je i najavljivano – kazao je Hrg.

Foto: Ivan Balija
Branko Hrg // Foto: Ivan Balija

Isto tako, osvrnuo se i na povećanje broja članova u stranci te naveo podatak da je stranci pristupilo oko 700 bivših HSS-ovaca i pritom poslao jasnu poruku  Mladenu Mađeru, saborskom zastupniku i predsjedniku HSS-a Koprivničko-križevačke županije.

– Savjetujem mu neka ne napada HDS, stranku u koju članovi bježe od njega, već bolje da napada svoje zbog kojih im članstvo bježi – poručio je Hrg.

Prisutan je bio i Željko Vuljak, član Predsjedništva ŽO HDS-a Koprivničko-križevačke županije i vijećnik u Novigradu Podravskom, kojeg je Mađer nedavno prozvao da mu je Hrg ‘sredio’ mirovinu pa je ovaj za to napustio HSS i postao član HDS.

Foto: Ivan Balija
Željko Vuljak // Foto: Ivan Balija

– Ovim putem svima poručujem da to nije istina, to su laži od saborskog zastupnika koji je u odboru za branitelje u Ministarstvu. I zato je baš jako žalosno da može toliko pljuvati po braniteljima i omalovažavati, pisati neistine i laži. Meni moju mirovinu niti stranka niti pojedinac nije dao, niti sam ju tražio. Dobio sam ju na temelju 1991. godine, kada sam bio u ratu i ranjen – kazao je Vuljak.

Vjekoslav Indir, predsjednik ŽO HDS-a  Koprivničko-križevačke županije osvrnuo se na rad stranke u proteklom razdoblju, a govorio je i o planovima.

Foto: Ivan Balija
Vjekoslav Indir // Foto: Ivan Balija

– Drago nam je da je župan Koren sazvao sastanak s ministrom Butkovićem, a isto tako nam je drago što su se uključili i drugi politički akteri, neki su nam čak podršku dali promotivnim videima. Kao stranka smo još pokušali dalje raditi na organizacijskom dijelu, ustrojavali smo ogranke i pridobivali članove. Posebno nam je drago da su nam se pridružili mladi i obrazovani ljudi. Isto tako, slijede izbori za mjesne odbore u Križevcima, pa onda i u Koprivnici. Tako da, aktivirali smo se u tom segmentu, želja nam je pronaći partnere s kojima bi mogli istupiti na tim izborima – rekao je Indir.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

 

čitam...