Bračun zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom

14:13h
0

090703-vrucina-mKoprivnička publika je zvižducima i uz tek pokoji pljesak ispratila igrače Slavena Belupa nakon prve utakmice 1. pretkola Europske lige s malteškom Birkirkarom.

Farmaceuti su pobijedili s minimalnih 1:0, a navijači su bili nezadovoljni igrom i rezultatom. Za razliku od njih, rezultat je zadovoljio trenera Milivoja Bračuna, koji se premijerno predstavio na koprivničkom Gradskom stadionu.

– Nisam zadovoljan igrom, ali jesam rezultatom. No, bilo bi čudno da nam je već sad, u ovom pripremnom razdoblju, i igra na visokoj razini. Ipak, napravili smo dio posla, nismo primili pogodak, a jednog smo postigli, i mislim da je to dobra prednost uoči uzvrata – kazao je trener Farmaceuta Milivoj Bračun.

090703-bracun-mDojam je bio da je u koprivničkoj momčadi bilo previše defenzivno orijentiranih igrača da bi se slomio čvrsti malteški bunker. Birkirkara se dobro branila i na kraju su njeni igrači zadovoljni napustili Koprivnicu, a zadovoljan je bio i trener Paul Zammit.

– Tek nedavno sam preuzeo momčad, a u Hrvatsku smo stigli bez nekoliko prvotimaca. Željeli smo dati priliku mladima kako bismo vidjeli njihove mogućnosti, i mogu reći da sam zadovoljan karakterom i taktičkom disciplinom koju su momci iskazali. Mi u Europskoj ligi nemamo nikakav cilj ni imperativ, ove utakmice shvaćamo kao pripremu za novo prvenstvo – izjavio je Zammit.

Uzvrat na Malti odigrat će se 9. srpnja s početkom u 18,30 sati, a Farmaceuti na put kreću dan ranije.