škola poznata u cijeloj zemlji

Bravo! 38 učenika i četiri nastavnika Srednje škole Stjepana Sulimanca odlazi u Portugal i Poljsku

Srednja škola Stjepana Sulimanca prepoznata je u cijeloj zemlji kao škola koja aktivno sudjeluje u europskim projektima, a njeni učenici i nastavnici, zadnjih godina redovito sudjeluju u Erasmus+ projektima kroz koje su obišli pola Europe.

12:12h
0
Foto: Općina Pitomača

Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren je Erasmus+ projekt pod nazivom „Qualification and Knowledge using ECVET“ ili skraćeno QUAKEVET vrijedan 85.267,00 eura, odnosno 620.000,00 kuna.

Agencija za mobilnost i programe EU donijela je Odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu za program Erasmus+ u sklopu ključne aktivnosti 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Cilj projekta je osigurati učenicima kompletnije obrazovanje koje će ih pripremiti za zahtjeve tržišta rada u Hrvatskoj i zemljama Europske unije. Sudionici projekta kroz program međunarodne mobilnost unaprijedit će svoje radne navike, poduzetnički duh, osjećaj profesionalne odgovornosti, razumijevanje korporativne organizacije, poznavanje i aktivno korištenje stranoga jezika, korištenje novih tehnologija, socijalne vještine, preuzimanje inicijative i rada u timu, znanje o drugim zemljama i kulturama, vlastito samopouzdanje u nepoznatom okruženju.

U dvotjednom programu mobilnosti u Portugalu i Poljskoj sudjeluju učenici smjera upravni referent, agroturistički tehničar, kuhar, konobar, poljoprivredni gospodarstvenik, automehaničar i mehaničar poljoprivredne mehanizacije. Na projektu će sudjelovati 38 učenika i četiri nastavnika u pratnji.

Partnerske organizacija na projektu su Aviva Poland, organizacija za strukovno obrazovanje iz Vroclava u Poljskoj, i Bragamob iz Brage u Portugalu. I jedna i druga organizacija su specijalizirane su za projekte međunarodne mobilnosti, a u posljednjih nekoliko godina organizirale su mobilnost za tisuće sudionika u Erasmus+ projektima iz cijele Europe.

Učenici su na praksi u različitim poduzećima, firmama, hotelima, restoranima, radionicama i sl., a dobit će i potvrdu o sudjelovanju od škole i od partnera, a sudjelovanje u mobilnosti bit će priznato i ocijenjeno uz pomoć europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET). Učenici će dobiti i Europass dokument o mobilnosti kako bi ga mogli priložiti uz svoj životopis u svrhu povećanja konkurentnosti i zapošljivosti na tržištu rada.

Srednja škola Stjepana Sulimanca prepoznata je u cijeloj zemlji kao škola koja aktivno sudjeluje u europskim projektima, a njeni učenici i nastavnici, zadnjih godina redovito sudjeluju u Erasmus+ projektima kroz koje su obišli pola Europe.

čitam...