0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRESTIŽNA NAGRADA

BRAVO! Čokolaterija Hedona dobila 25.000 eura, oduševili Europu svojim inovacijama
B

Između sedam projekata koji su ušli u uži izbor, izabran je poslovni model tvrtke Hedona iz Križevaca.

Ne propustite

Križevačka čokolaterija Hedona dobitnik je prestižne nagrade Razvojne banke Vijeća Europe, za socijalnu koheziju na inovativan i učinkovit način. Radi se o natječaju za prepoznavanje projekta koji se bavi gorućim socijalnim pitanjima u jednoj od 42 zemlje članice CEB-a.

Na natječaj su bila prijavljena 84 projekta, a procjenjivali su se kriteriji utjecaja, održivosti i inovativnosti. Između sedam projekata koji su ušli u uži izbor, izabran je poslovni model tvrtke Hedona iz Križevaca.

Podsjetimo, Hedona je društveno poduzeće sa statusom integrativne radionice, koje proizvodi čokoladne i slastičarske proizvode, a zapošljava uglavnom osobe s invaliditetom. Prepoznajući socijalno poduzetništvo kao način inovativnog pristupa postojećim socijalnim problemima, tvrtka doprinosi suzbijanju siromaštva i povećanju kvalitete života osoba s invaliditetom.

– Pomoć integriranju najugroženijih građana jedan je od tri strateška prioriteta CEB-a, čime je pobjednički projekt u potpunosti u skladu s načelima CEB-a – rekla je Snežana Samardžić-Marković, predsjednica žirija, generalna direktorica za demokraciju pri Vijeću Europe.

Hedona će tako dobiti nagradu od 25 tisuća eura za značajan doprinos društvenoj koheziji na inovativan i učinkovit način.

Zbog pandemije COVID-19 dodjela nagrada će se održati 27. studenog u Strasbourgu.

Direktorica Hedone, Alemka Lončar zahvalila se na ovom iznimnom priznanju, kao i nagradi koja će pridonijeti novim zapošljavanjima, poboljšanju društvenog statusa i kvalitete života osoba koje nemaju, ili imaju smanjene mogućnosti zaposlenja na otvorenom tržištu rada.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti