Solidarnost na djelu

FOTO Bravo KC liga, bravo Podravci! Brane nam je sve bliže…

04:42h
0
Foto: ePodravina.hr
Foto: ePodravina.hr

Prema riječima Saše Lončareka, Branimirova šogora, dosad je putem žiro-računa uplaćeno nešto manje od 30.000 kuna. Na KC ligi, ove subote, skupljeno je još točno 6250 kuna.

Lijepo je bilo vidjeti u subotu brojnu publiku na popularnoj malonogometnoj KC ligi. Velika većina njih, to je bilo sasvim jasno, došla je podržati humanitarnu akciju za pomoć obitelji Poljak.

Prije dva tjedna, naime, Koprivničanac Branimir Poljak (29) smrtno je stradao u prometnoj nesreći u Kanadi, gdje je otišao trbuhom za kruhom prije godinu i pol dana.

S obzirom na to da sami nisu u stanju financijski izdržati troškove prijevoza njegova tijela, bolničke i druge troškove, njegova majka Vlasta Poljak (Planinarska 3, 48000 Koprivnica) otvorila je poseban žiro-račun u Erste banci. Broj računa je: IBAN HR5424020063102975318, SWIFT/BIC-ESBCHR22.

Prema riječima Saše Lončareka, Branimirova šogora, dosad je putem žiro-računa uplaćeno nešto manje od 30.000 kuna, a na KC ligi, ove subote, skupljeno je točno 6250 kuna. Potrebno će biti najmanje 80.000 kuna.

Donacije za obitelj Poljak prikuplja i hrvatska zajednica u Kanadi. Obitelj se za pomoć obratila i Gradu Koprivnici, Koprivničko-križevačkoj županiji i Podravki, ali zasad nisu od njih dobili nikakav suvisli odgovor.

Samo za Branea, u sklopu 4. kola KC lige, odigrala se i revijalna utakmica između koprivničke NK Tehnike, kluba gdje je on amaterski igrao desetak godina, i njegovih prijatelja. Iako rezultat u toj utakmici uopće nije bio bitan, završilo je neodlučeno – 4:4.

Utakmica je započela minutom šutnje.

Brane, neka ti što prije bude laka hrvatska zemlja!

čitam...