Crveni križ koprivnica

BRAVO Stjepan Lončar 200 puta dao krv, Božidar Kozulić i Zoran Matovina postali jubilarci

Stjepan Lončar je redoviti dobrovoljni darivatelj krvi, ali je i mnogo puta odlazio u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagreb na separator dajući krv na hitni poziv.

08:34h
0
Stjepan Lončar // Foto: Crveni križ Koprivnica

Na akciji dobrovoljnog darivanja krvi  u ponedjeljak dobili smo čak tri nova jubilarca. Božidar Kozulić i Zoran Matovina dali su krv 100 puta, a rekorder Stjepan Lončar ruku spasa pružio je već 200 puta.

Božidar Kozulić rođen je 4. siječnja 1958. godine u Varaždinu gdje je u srednjoj školi počeo s dobrovoljnim darivanjem krvi. Od svojeg zaposlenja 1976. godine u Hrvatskoj elektroprivredi u Koprivnici stalni je dobrovoljni darivatelj krvi. Živi u Koprivnici, oženjen je otac dvoje djece, a supruga i sin također su dobrovoljni su darivatelji krvi.

Božidar Kozulić // Foto: Crveni križ Koprivnica

Zoran Matovina iz Koprivnice prvi je puta dobrovoljno darivao krv 1983. godine u srednjoj školi. S darivanjem je nastavio zaposlenjem u tvornici Hartmann 1983. godine, gdje se pridružio velikom broju svojih kolega koji su se odazivali akcijama. Svojim je primjerom poticao mlade za darivanje krvi, a to čini i danas.

Stjepan Lončar je redoviti dobrovoljni darivatelj krvi, ali je i mnogo puta odlazio u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagreb na separator dajući krv na hitni poziv.

Zoran Matovina // Foto: Crveni križ Koprivnica

– Stjepan Lončar predsjednik je Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koji je 200. darivanjem krvi iskazao svoju humanost i plemenitost, a mi smo izuzetno ponosni na našeg Stjepana, koji je ujedno i član županijskog i gradskog Odbora Crvenog križa te član Interventnog tima, uvijek spreman pomoći u svakoj situaciji. Čestitamo današnjim jubilarcima, a Božidaru i Zoranu želimo dobrodošlicu u Klub 100 i dobro zdravlje – poručuju iz Crvenog križa.

čitam...