DRUGA ŽNL

Bregi zauzeli desetu poziciju nakon jeseni, a par puta bili su nadomak bodova protiv favorita, Hadelan: Porazi nisu realni pokazatelj naše igre

Mladostaši su u 12 odigranih susreta slavili pet puta, jednom remizirali, a šest ogleda napuštali su poraženi. Pritom su postigli 31, a primili 25 pogotka.

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Desetu poziciju nakon prvoga dijela sezone Druge ŽNL zauzeli su igrači Mladosti Koprivnički Bregi.


– Mislim da smo svu tu situaciju s koronavirusom prihvatili na isti način kao i svi drugi klubovi. Uprava i klub osigurali su mogućnosti poštivanja svih mjera i propisa da bi se održavanje nogometnih utakmica nastavilo, a mi igrači prilagođavali smo se trenutnom stanju na što adekvatniji mogući način – kazao nam je Martin Hadelan, jedan od nogometaša Mladosti.

Dobar dio jeseni zbog epidemioloških mjera nije bilo navijača uz teren.

– Žao nam je što nije bilo gledatelja jer su domaći navijači poticaj svakom igraču na terenu. Puno je lakše igrati kada znaš da te netko bodri i da igraš za nekoga, na taj način daješ malo više od sebe. Što se tiče igre, glava mora biti u utakmici bilo gledatelja ili ne. Istina, bolje je kad ih ima, ali trud i koncentracija moraju biti na razini u obje situacije – smatra Hadelan.

Mladostaši su u 12 odigranih susreta slavili pet puta, jednom remizirali, a šest ogleda napuštali su poraženi. Pritom su postigli 31, a primili 25 pogotka.

– Ove je godine liga relativno izjednačena i moglo se vidjeti da je bilo puno iznenađenja u utakmicama. Kao što svaka ekipa želi biti bolja, ja također mislim da mi možemo bolje od ovog mjesta, ali trenutno smo tu gdje jesmo – nastavlja.

Foto: Ivan Balija
Martin Hadelan (žuti) u dresu Mladosti Koprivnički Bregi // Foto: Ivan Balija

Gledajući isključivo konačne rezultate, Mladostaši su u nekoliko navrata rezultatski bili blizu. Od Močila su poraženi 2-1, kao i od vodeće Drave iz Podravskih Sesveta te Starigrada. Sve su to klubovi sa samoga vrha drugoligaške ljestvice. Dodajmo tu i golijadu s Čvrstecom koja, okončana rezultatom 4-3, još jednom nije otišla na stranu Koprivničkih Bregi.

– Da, po mom smo mišljenju mogli puno više. Nedostajalo nam je dosta koncentracije u obrani i u realizaciji napada. Ovi porazi nisu realni pokazatelj naše igre u tim utakmicama, ali nekad se jave faktori na koje tada ne možeš utjecati i ispadne tako kako ispadne. Na nama je poboljšati svoje nedostatke i ostaviti takve poraze iza sebe – priča Hadelan pa dodaje.

– Atmosfera je u momčadi ozbiljna kada treba biti ozbiljna, a opuštajuća nakon što to ozbiljno prođe. Par igrača podiže atmosferu u svlačionici i to nam daje vjetar u leđa. Bitno je ne stvarati stres jedni drugima, trzavica uvijek ima, ali to brzo prođe. Prihvaćamo rezultate objektivno jer ih ne možemo promijeniti, ali svi znamo koje su naše mogućnosti – navodi.

Po njegovim informacijama, nitko zasad nije objavio želju za napuštanjem Mladosti, dok pitanje o mogućim dolascima prepušta Upravi.

– U svoje ime mogu reći da bismo se mogli podići na tablici lige, rješavati utakmice puno smirenije i bez komplikacija te raditi na tome da uzmemo što više bodova u onim utakmicama u kojima smo ih izgubili – zaključuje Hadelan.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...