druga žnl

Bregovci maksimalni i nakon četvrtog kola, Prekodravcu derbi, Sokol i dalje visoko leti

Mičetinac je osvojio prvi bod, ali je i dalje bez postignutog gola

18:20h
0
Foto: Ivan Balija
Bregovci i dalje gaze sve pred sobom // Foto: Ivan Balija

Fraza da svatko svakog može dobiti ne vrijedi samo za Prvu ŽNL, već i za niži rang natjecanja. U to su se najbolje mogli uvjeriti nogometaši Starigrada, koji su u orva tri kola osvojili samo dva boda, iako ih mnogi vide kao glavne kandidate za naslov. Međutim, četvrto kolo donijelo im je sreću te su se napokon osladili pobjedom. Žrtva je bio Čvrstec, koji je u koprivničkom predgrađu poražen 2:0.

Vodeći su i dalje Bregovci, koji su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu. Ovaj put u Mokricama Miholečkim, gdje su bili bolji od domaćeg Bojovnika s 4:2 . Derbi kola igrao se u Ždali. Tamo je Prekodravac ugostio Prugovca, a i jedni i drugi uoči dvoboja imali su sedam bodova. Na tome su ostali Prugovčani, što znači da je Prekodravac slavio 2:1. Kako smo čuli, i više nego zasluženo.

Sokol je, kao što smo prije nekoliko dana pisali, ugodno osvježenje u ligi. U prva tri kola osvojili su pet bodova, iako im je malo nedostajalo da imaju svih devet. Danas ih je put vodio prema Goli, a kući se vraćaju pjevajući. Pobijedili su 2:1 i nabrijani u sljedećem kolu dočekuju Ždalčane.

Jedna od zanimljivih utakmica igrala se u Glogovcu. Tamošnji Rudar tradicionalno je neugodan domaćin, a to su danas osjetili Torčanci, koji su doživjeli pravu kanonadu. U konačnici, 6:1 za domaćine, koji su pomalo, ali sigurno sve bliže vrhu.

Nakon što su prije tjedan dana isprašili Starigrad s visokih 4:0, Herešinčani se danas, bez Dodika na klupi, nisu proslavili u MIčetincu, gdje su odigrali 0:0. Prvi je to bod Mičetincu, no i dalje su bez postignutog gola. Za kraj je ostao dvoboj na samom rubu županije, u Gornjoj Rijeci, gdje je gostovao GOŠK. Ne samo gostovao već uzeo i sva tri boda, pobijedivši 1:2.

REZULTATI 4. KOLA DRUGE ŽNL: 
Starigrad – Čvrstec 2:0
Hrv. bojovnik – Mladost (KB) 2:4
Prekodravac – Prugovac 2:1
Fugaplast – Sokol 1:2
Rudar (G) – Podravec 6:1
Gornja Rijeka – GOŠK 1:2
Mičetinac – Omladinac 0:0