treba li reagirati?

Britanski ministar zdravstva: Identificirali smo novi soj korone, imamo više od tisuću zaraženih

Ministar zdravstva i socijalne socijalne skrbi Matt Hancock rekao je da nema indikacija da nova varijanta uzrokuje teži oblik covida-19

12:36h
0
Ilustracija // Foto: Twenty20

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Velike Britanije Matt Hancock izvijestio je tamošnje parlamentarce da je najmanje 60 različitih jedinica lokalne vlasti zabilježilo zaraze “novom varijantom” koronavirusa, piše BBC, a prenosi Jutarnji list.

Hancock je dodao da se novi soj koronavirusa u nekim dijelovima Engleske širi brže nego u drugima. Britanija je o ovome obavijestila Svjetsku zdravstvenu organizaciju, a britanski znanstvenici detaljno proučavaju novu varijaciju.

Ministar je rekao da nema indikacija da novi soj uzrokuje teži oblik covida-19 te da nema naznaka da dosad razvijena cjepiva neće biti učinkovita u borbi protiv te varijante.

– Trenutno smo identificirali više od tisuću slučajeva zaraze novom varijantom koronavirusa. Najviše ih je zabilježeno na jugu Engleske, no slučajeve zaraze zabilježili je gotovo 60 različitih jedinica lokalne vlasti – rekao je Hancock te dodao da je tijekom prošlog tjedna u Londonu, Kentu, dijelovima Essexa i Hertfordshireu zabilježen nagli eksponencijalni rast broja zaraženih.

– Ne znam u kojoj je mjeri taj rast povezan s pojavom nove varijante virusa, no svejedno moramo brzo reagirati – dodao je ministar.

 

čitam...