17.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ogorčenje

Brljek poslao oštru poruku ‘kolegama’ i apelirao na mještane da ne prodaju nekretnine bilo kome: Nepoželjne ćemo vratiti na područje s kojeg su poslani
B

"Poklon" ćemo vratimo pošiljatelju i to s kamatama, s dodatkom. Naime imamo i mi svojih, čak i autohtonih, problematičnih koje ćemo novčano stimulirati da pristanu biti dodatak rečenoj transakciji, zaključio je

Ne propustite

Prije nekoliko dana pisali smo o tome kako je Miroslavu iz Novigrada Podravskog tijekom noći iz dvorišta ukraden Megan, a mještani upozoravaju da selo nije mirno kao nekada.

Mnogi mještani nezadovoljni su lošim zbivanjima u općini, a sada se na tu temu svima obratio i načelnik Zdravko Brljek.

– Poštovani građani Općine Novigrad Podravski i poštovani svi vlasnici stambenih prostora i građevinskog zemljišta na području Općine Novigrad Podravski, molim vas da svoje nekretnine ne prodajete problematičnim osobama bez obzira na to jesu li Hrvati, Srbi, Romi, Mađari, Francuzi, Englezi ili neke druge nacionalnosti – rekao je.

Dodao je Brljek kako bi svi trebali biti svjesni da će prodajom svoje nekretnine problematičnoj obitelji ili pojedincu dovesti u neugodan položaj i direktno naštetiti svojim dojučerašnjim susjedima ili susjedima svojih roditelja, a time, najblaže rečeno, uznemiriti njihovu mirnu, pitomu zajednicu.

novigrad podravski centar brljek mg
Zdravko Brljek i mjesto na kojemu planiraju zdravstvenu i stomatološku ambulantu u Novigradu Podravskom

– Možemo li vas spriječiti u prodaji vaše nekretnine problematičnim i konfliktnim osobama? Ne možemo. Ali možemo apelirati na vašu savjest da stavite interes zajednice iznad svog osobnog materijalnog interesa i možemo u granicama Zakona kojim se propisuje zaštita osobnih podataka izložiti interesu javnosti javno dostupne podatke kao što je ime i prezime prodavatelja i kupca pojedine nekretnine – naveo je Brljek.

U prilog traženom, načelnik je krenuo od same Općine te naveo kako poslovanje i ustroj Općine ne podrazumijeva stambene prostore, a ako ih ima to je stambeni prostor koji je Općina naslijedila jer nekretnina nije imala nasljednika ili su se nasljednici iz kojekakvih razloga odrekli nasljedstva. Najčešće su to bili dugovi.

Nakon više puta ponavljanih javnih natječaja Općina je prodala dvije takve kuće. Jedna u Plavšincu prodana je obrtniku za građevinu Andreasu Gašpariću, a druga u Novigradu Podravskom u ulici Blaža Mađera prodana je obrtniku za preradu drva Branimiru Bakraču.

– Dvije ruševne kuće, jedna u Javorovcu, a druga u Plavšincu, ni nakon opetovanih javnih natječaja nitko nije kupio, jer potencijalnim kupcima nismo pristali prodati na višegodišnju otplatu – dodao je Brljek.

Zdravko Brljek
Foto: Ivan Balija

Načelnik dodaje kako za dvije kuće nisu ni raspisivali javni natječaj za prodaju zato što na njima imaju suvlasnika i što su opterećene zabilježbom visokih dugova. Spomenimo, jedna se nalazi u Novigradu Podravskom, a druga u Vlaislavu.

– Nadalje, uputit ću Općinskom vijeću prijedlog da razradimo postupanje u slučajevima kada bi nedvojbeno utvrdili da je neka Općina ili Grad rješavajući se svojih problematičnih obitelji ili pojedinaca na bilo koji način financijski sudjelovala u smještanju navedenih na područje naše Općine – rekao je Brljek i dodao.

– Predložit ću da, kao prvo, objavimo sve provjerene činjenice o takvoj raboti, a kao drugo da rebalansom osiguramo po pojedinačnom slučaju dovoljno novca da vratimo nepoželjne na područje s kojeg su poslani – jasan je načelnik.

Za sam kraj rekao je kako je uvjeren da nitko ovo ne radi namjerno.

– Uvjeren sam da niti jedan načelnik ili gradonačelnik ne radi takve spačke svom kolegi u drugoj Općini ili Gradu, bar ne svjesno, ali ako bi se to desilo mišljenja sam da ne bi trebali žaliti novca da “poklon” vratimo pošiljatelju i to s kamatama, s dodatkom. Naime imamo i mi svojih, čak i autohtonih, problematičnih koje ćemo novčano stimulirati da pristanu biti dodatak rečenoj transakciji – zaključio je Brljek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

FOTO Izdvojili smo 20 najboljih street style izdanja u kojima je traper glavni hit

I Podravke i Prigorke dobro znaju da je traper uvijek in, bilo ljeto, bila zima. No kako su nam stigli...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti