područna škola Bakovčica

Brojna publika uživala u bogatom kulturnom programu

15:09h
0
Bogat kulturni program // Foto: KC-KŽ županija
Bogat kulturni program // Foto: KC-KŽ županija

Izložba slika Mirjane Lujić i Josipa Generalića te Vukovar – jučer, danas, sutra održala se nedavno u Područnoj školi Bakovčica.

Tom prilikom, brojna publika uživala je u postavi posljednje izložbe Generalića i u prvoj izložbi M. Lujić, Generalićeve životne suputnice i prijateljice. Izložbe je predstavio Pero Markić, a nekoliko riječi uputila je i sama autorica.

Isto tako, brojni posjetitelji mogli su poslušati predavanje Danijela Rehaka, predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, koji je i sam bio devet mjeseci zarobljen u logorima.

U ovom bogatom programu sudjelovali su učenici recitiranjem pjesama o Vukovaru, a u glazbenom dijelu sudjelovale su članice UPK Vlado Dolenec iz Koprivničkih Bregi.

S recitalom su nastupili i Vedrana Horvat-Blažeković, Natalija Galinec, Mirjana Sočev, Mihaela Martinjak i kao posebni gost programa, pjesnik i pisac iz Križevaca Josip Petrlić Pjer.

Na ovoj manifestaciji prisutni su bili Sandra Sinjeri, ravnateljica koprivničke Opće bolnice, Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana, Zlatko Kolarek, predsjednik Udruge hlebinskih slikara i kipara naive te Božica Trnski ,načelnica Općine Hlebine.

Druženje se nastavilo uz prigodni domjenak.