AGATA

Brojne udruge odazvale su se na edukativno druženje žena s bolestima raka dojke

Odazvale su se udruge žena oboljelih od raka dojke iz Đurđevca, Čakovca, Koprivnice i Dubrave

09:06h
0
Foto: Grad Križevci

Klub žena s bolestima dojke Agata Križevci organizirao je edukativno druženje žena oboljelih od raka. Sada već tradicionalno događanje okupilo je brojne članice udruga.


– U Lovačkom domu u Šiljevcu nam svake godine ustupe dom, a mi nađemo kuhara i donesemo kolače. Uvijek imamo predavače, a danas su predavači iz DHMZ-a i govorit će o meteoropatiji, a doktor Shagir će govoriti o ranom otkrivanju karcinoma raka dojke – istaknula je predsjednica Kluba Nena Prosenečki, a prenijele službene stranice Križevaca.

Prije njihovog polaska u Lovačku kuću, pozdravio ih je gradonačelnik Mario Rajn poželjevši im ugodno druženje, ali i dobro zdravlje.

– Iznimno mi je drago da se okupio značajan broj žena i drago mi je da međusobno razmjenjuju iskustva, ali se i opuštaju kroz druženje. Kao grad ćemo uvijek davati podršku Klubu Agata – kazao je Rajn.

Druženju su se odazvale udruge žena oboljelih od raka dojke iz Đurđevca, Čakovca, Koprivnice i Dubrave, pa je tako ispred dubravske Udruge žena liječenih od raka dojke Sv. Margareta Mira Turk pohvalila suradnju s Klubom Agata, dok je predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovec primarijus Husseih Saghir kazao kakvo je ovo druženje hvalevrijedna akcija.

Također, i ove je godine povremena kazališna družina Udruge Agata održala kratki igrokaz i nasmijale okupljene.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

čitam...