Spoj tradicije i zabave

Brojni koncerti i uprizorenje Legende o Picokima samo su dio bogatog programa Picokijade

07:00h
0
Picokijada // Foto: arhiva

Svečana povorka kreće u subotu, 25. lipnja, od Doma kulture do Starog grada, gdje će na velikoj pozornici biti svečano otvaranje manifestacije uz Legendu o Picokima i vatromet.

Ovoga vikenda, od petka do nedjelje, u Đurđevcu će se održati tradicionalna Picokijada. Kao i svake godine, i na 48. Picokijadi turisti i posjetitelji moći će uživati u brojnim događanjima, koncertima, gastronomskim poslasticama i, naravno, u Legendi o Picokima, spektakularnom povijesnom uprizorenju pobjede nad Turcima.

Program ovogodišnje Picokijade zaista ima za svakoga ponešto. Tu je natjecanje u pripremanju jela od piletine i degustacija pilećih delicija Picoki po piščoke, multimedijalni projekt SLJINoid, teniski, odbojkaški i košarkaški turniri, prikaz srednjovjekovnog načina življenja Viteška posla, sajam rukotvorina, degustacija vina i još mnogo događanja.

Naravno, tu su i koncerti Cinkuša, grupe Black Tatoo, ansambla Lado, Željka Bebeka, grupe Silente i Elementala, da spomenemo samo najatraktivnije.

Svečana povorka kreće u subotu, 25. lipnja, od Doma kulture do Starog grada, gdje će na velikoj pozornici biti svečano otvorenje manifestacije uz Legendu o Picokima i vatromet.

Picokijada se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva turizma i Ministarstva kulture RH.

Riječ je o jednoj od najcjenjenijih hrvatskih manifestacija, dobitnici titula Simply the Best i Suncokret hrvatskog turizma, vlasnici statusa zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra RH te titule Europske destinacije izvrsnosti.

Dođite i vi te provjerite zašto je Picokijada mamac za Podravce, Prigorce i tisuće turista iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva!

Cijeli program Picokijade možete pogledati ovdje.