Stravičan zločin

Brutalno silovao svoju nemoćnu partnericu, tukao je, prijetio ubojstvom…

19:30h
0
Ilustracija // Foto: Ingimage
Ilustracija // Foto: Ingimage

Pet godina i četiri mjeseca kazna je koju je Vrhovni sud odredio monstrumu iz okolice Koprivnice zbog učestalog silovanja svoje životne partnerice.

Pravomoćno je proglašen krivim po četiri točke optužnice. Iako je znao da mu partnerica ima laku mentalnu retardaciju, u njezinoj obiteljskoj kući najprije ju je silovao lanjskog 12. siječnja. Bilo je to u kasnim večernjim satima.


Unatoč njezinu protivljenju, stoji u presudi, primio ju je za ruke i bacio na krevet, poderao joj spavaćicu, a zatim je rukama čvrsto uhvatio njezine ruke. Iako se ona pokušavala osloboditi, zbog fizičke inferiornosti, monstrum je svoj ukrućeni spolni organ stavio u njenu vaginu.

Od veljače do travnja prošle godine još ju je triput analno silovao.

Na žalost, ni na tome nije stao. Sredinom travnja u dva navrata prijetio joj je ubojstvom.

Najprije je rekao da će ubiti i nju i policiju, ako ih pozove, te da će ju pregaziti automobilom ako je sretne negdje u gradu. Drugi put, kada je njegova partnerica bila kod bake, rekao joj je da ide po pušku i da će ih sve poubijati.

U istom razdoblju nasilni silovatelj svoju je partnericu u dva navrata nogom udario po bedrima, pri čemu je lakše ozlijeđena.

Na Županijskom sudu u Varaždinu u lipnju ove godine monstrum iz okolice Koprivnice prvotno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, a u kaznu mu se uračunalo vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 17. travnja prošle godine.

Vrhovni sud, dakle, kaznu je prije nepunih mjesec dana samo smanjio za dva mjeseca.

Zanimljivo je da ovaj monstrum iza sebe ima već poveći dosje. Dokazuju to pravomoćne presude Općinskog suda u Koprivnici i Križevcima.

Prije deset godina osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora zbog ilegalnog držanja oružja, a 2007. godine kažnjen je i na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog krivolova i krađe.

U studenom 2009. godine “zaradio” je osam mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće, a u prosincu 2012. i dvije godine uvjetnog zatvora jer je “izigrao zabranu iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude”.

Bešćutni silovatelj završio je samo osnovnu školu i mjesečno zarađuje oko 2000 kuna radom na poljoprivredi. Nema djece.

čitam...