17.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
županijska skupština

Brza cesta u ‘žiži’ rasprave, Golubić podbadao Korena, župan mu uzvratio: Mogli biste nam iznajmiti radnike s trga, stari Egipćani su brže piramidu napravili
B

Zanimljivo mi je da se gospodin AP, prilikom nedavnog posjeta županiji, više nije pozivao na brzu cestu niti je davao lažna obećanja. Jedna retorika je bila onda, prilikom uvođenja u posao, danas je druga, danas smo opet u problemima, smatra Golubić

Ne propustite

Nakon gotovo tri mjeseca okupili su se danas, na prvoj sjednici u ovoj godini, županijski skupštinari. Pred njima je bilo gotovo 30 točaka dnevnog reda, a nakon što su jednoglasno podržali sve dobitnike javnih priznanja razvila se manja rasprava prilikom izglasavanja županova izvješća o radu za proteklih šest mjeseci. Već po običaju, Nezavisni od Lackovića i SDP-ovci bili su kontra, a cijela rasprava nije mogla proći bez brze ceste, na koju se prvo osvrnuo župan Darko Koren.

– Županija je po tom pitanju učinila sve što je mogla. U zadnjih tjedan dana dvaput sam razgovarao s premijerom Plenkovićem o tome i očekujemo dolazak operative na gradilište. O tome ništa više pametno ne mogu reći ni učiniti, a mislim da sam učinio veliki pomak u shvaćanju problema i vjerujem da će se sve to uspješno riješiti – napomenuo je Koren.

Kontrirao mu je SDP-ov Tomislav Golubić, koji je napomenuo da je premlad i da se dobro ne sjeća, ali da misli da je Koren još nekad sa Sanaderom otvarao te radove.

IMG
Tomislav Golubić // Foto: ePodravina

– Zanimljivo mi je da se gospodin AP, prilikom nedavnog posjeta županiji, više nije pozivao na brzu cestu niti je davao lažna obećanja. Jedna retorika je bila onda, prilikom uvođenja u posao, danas je druga, danas smo opet u problemima u kojima smo bili i prije tog famoznog uvođenja u posao. Također, zanima me zašto nitko ne spominje koridor brze cestu Varaždin – Koprivnica – Virovitica – Osijek, to je od velike važnosti za sve nas. Ako ćete ići kod gospodina AP-a bilo bi dobro da mu to napomenete i da uđe unutra, jer će Mađari dobiti taj koridor, a onda nam uzalud sve – kazao je Golubić, dodavši da smo ušli u vrijeme korizme, odnosno vrijeme razmišljanja o lošim navikama i da bi bilo dobro kad se ne bi prijedlozi oporbe samo tako odbijali.

Koren mu na sve to nije ostao dužan, štoviše ‘spustio’ je Golubiću na uređenju koprivničkih središnjih trgova.

– Golubiću zahvaljujem na duhovitosti i duhovnom izlaganju, to može dati doprinos ležernosti rasprave, iako neka njegova opažanja nisu korektna. Što se tiče brze ceste, mogao bi se ja našaliti i reći njemu da nam iznajme ove radnike s trga da nam pomognu pri brzoj cesti. Stari Egipćani su brže piramidu napravili nego oni centar obnovili – poručio je s osmijehom na licu Koren Golubiću.

Gradsko vijeće
Foto: Ivan Balija

Lacković je, pak, napomenuo da nedostaje reakcije i djelovanja na terenu, unatoč tome što Koren i društvo gaje dobre odnose s nadležnima. Dotaknuo se i zdravstva, odnosno kadrovskog deficita te naglasio da je potrebno promijeniti strategiju vezanu uz poljoprivredu i turizam.

– Zbog svega toga Nezavisni neće podržati ovaj izvještaj, iako valja pohvaliti ulaganje u školstvo. Dobro je i prometno povezivanje unutar prostora naše županije, ali smatram da i dalje ima prostora za suradnju i da treba aktivnije pristupiti korištenju EU fondova, za što postoji ogroman prostor – napomenuo je Lacković.

Koren je ukratko odgovorio da nema poseban komentar na Lackovićevo izlaganje, nakon čega su skupštinari većinom glasova podržali ovu točku dnevnog reda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

FOTO Izdvojili smo 20 najboljih street style izdanja u kojima je traper glavni hit

I Podravke i Prigorke dobro znaju da je traper uvijek in, bilo ljeto, bila zima. No kako su nam stigli...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti