Sastanak s kolegama

Budući šef HDZ-a Andrej Plenković posjetio Koprivnicu

15:30h
0
Andrej Plenković posjetio Koprivnicu // Foto: Matija Gudlin

Mislim da je budućnost Podravke kao motora, generatora gospodarstva, glavne institucije za zapošljavanje u ovom kraju izuzetno važna – rekao je Andrej Plenković.

Andrej Plenković, jedini kandidat za predsjednika HDZ-a, posjetio je Koprivnicu. Uoči unutarstranačkih izbora, koji će se održati 17. srpnja, budući šef stranke došao je razgovarati s čelnicima županijskih ogranaka i približiti im svoje ideje i program.

Cilj posjeta je, prema njegovim riječima, da njegovi kolege izravno čuju njegove prioritete za stranku i osnovne smjernice za predstojeće parlamentarne izbore, ali i da on sam čuje od njih sugestije kako da učinimo naš rad kvalitetnijim, konstruktivnijim i korisnijim za hrvatske građane.

Andrej Plenković // Foto: Matija Gudlin
Andrej Plenković // Foto: Matija Gudlin

Objasnio je i svoje stajalište oko privatizacije Podravke.
– Vlada je donijela određene odluke, ali mislim da je budućnost Podravke kao motora, generatora gospodarstva, glavne institucije za zapošljavanje u ovom kraju izuzetno važna. Vjerujem da će Vlada voditi računa da se očuvaju radna mjesta i da Podravka bude jedna od naših najkonkurentnijih izvozno orijentiranih kompanija – rekao je Plenković.

Glavna priča na političkoj sceni posljednjih dana i tjedana izlazak je HSS-a iz koalicije s HDZ-om, što je Plenković također komentirao.

– Meni je žao što je HSS donio odluku da ode u lijevu koaliciju, vidim na terenu da mnogi njihovi ogranci nisu oduševljeni time. Imali smo kvalitetnu suradnju, poštujem ih i u otvorenom dijalogu ćemo vidjeti koja su najbolja rješenja da se u našem programu reflektiraju prioriteti za hrvatsku poljoprivredu, selo, ribarstvo i sve ono što su HSS-u najvažnije teme – izjavio je.

Andrej Plenković i Darko Sobota // Foto: Matija Gudlin
Andrej Plenković i Darko Sobota // Foto: Matija Gudlin

Glasine da će župan Darko Koren i križevački gradonačelnik Branko Hrg biti na HDZ-ovoj izbornoj listi nije želio posebno komentirati.
– Nismo u toj fazi razgovora, ali susreo sam se sa županom Korenom i gospodinom Hrgom. Sasvim je prirodno i pristojno da razgovaramo i da čujem od njih kakvo je ozračje u županiji – objasnio je.

Ono što je od njih čuo je da su prioriteti malo i srednje poduzetništvo, poljoprivreda, prometna povezanost, na što će se fokusirati nakon parlamentarnih izbora.

Osvrnuo se i na skeptike koji smatraju da on ne poznaje dovoljno Hrvatsku s obzirom na to da provodi mnogo vremena u Bruxellesu kao europarlamentarac.
– Mi smo tri i pol dana u tjednu u Bruxellesu, a ja kao europski zastupnik imam dobar uvid u situaciju u svim hrvatskim županijama. Redovito sam posjećivao sve županije i gdje god sam došao, ljudi me jako dobro znaju i primaju – zaključio je Andrej Plenković.

čitam...