PREDSJEDNIK GLASA PODUZETNIKA

Bujas: Od 1. veljače zahtijevamo postepeno otvaranje ugostiteljskih objekata, teretana, fitness centara i sportskih događanja

Jasno nam je kako su dva iduća tjedna opet ključna. No, kako je krenulo cijepljenje, a i velik broj građana već je prebolio koronu, poduzetnici mole vladajuće da im pruže priliku za poslovanje, rekao je.

08:49h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Predsjednik Udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas za 1. veljače, s obzirom na to da su aktualne epidemiološke mjere na snazi do kraja siječnja, priziva otvaranje ugostiteljskih obrta, teretana i sportskih klubova, iako je takav scenarij još neizvjestan, piše Slobodna Dalmacija.


– Ono što predlažemo, tj. zahtijevamo od Vlade, odnosno Stožera, ako se nastavi s ovakvim pozitivnim trendovima, dakle, sa smanjivanjem broja zaraženih, hospitaliziranih i umrlih, jest da se od prvog dana veljače krene s postepenim otvaranjem ugostiteljskih objekata, teretana, fitness centara i sportskih događanja za djecu i ostale. Naravno, poštujući sve propisane epidemiološke mjere o održavanju razmaka i potrebnoj dezinfekciji – rekao je Bujas, premda se nerijetko govori kako će mjere ostati na snazi i nakon spomenutog datuma.

Hrvoje Bujas // Screenshot Youtube

Dodao je Bujas kako Glas poduzetnika ima 15 tisuća članova, pri čemu se 35 posto bavi ugostiteljstvom.

– Jasno nam je kako su dva iduća tjedna opet ključna. No, kako je krenulo cijepljenje, a i velik broj građana već je prebolio koronu, poduzetnici mole vladajuće da im pruže priliku za poslovanje. Jasno nam je i kako s otvaranjem na poslovnom planu neće sve proći bajno, dapače. Treba proći neko vrijeme da se posao pokrene, a to je posebno važno kada je priprema sezone u pitanju. Treba vremena kako bi se biznis zakotrljao, zato nam je poslovanje u veljači jako važno – nastavio je Bujas za Slobodnu Dalmaciju, dodavši kako je otkaza već bilo, a siguran je da nisu jedini, nadajući se kako brojka nezaposlenih, koja je sada na 160 tisuća, neće premašiti 200 tisuća.

Smatra, također, kako je potrebno za smanjeni PDV od 13 posto, i to za sve u turističkom sektoru.

– Sve to rade besplatno, sa svojim novcima, svojim zaposlenicima, svojim ušteđevinama i ne tuže se. No, ključna riječ je da rade. Nažalost, isti takav rad u kontroliranim uvjetima tim se ljudima ne dozvoljava – zaključio je Bujas za kraj s temom o ugostiteljima volonterima koji u Banovini, ali i restoranima koji onamo dopremaju hranu, kuhaju i dijele obroke stradalima.

čitam...