rekorderi na cestama

BURAN VIKEND Biciklirao s nevjerojatnim promilima, a vozač automobila kažnjen s 11 tisuća kuna

Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 11.100 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca.

12:18h
0
policija  sb
Ilustracija - nema veze s događajem // Foto: Sanjin Bojić

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U nesrećama su dvije osobe ozlijeđene, od kojih je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je druga osoba lakše ozlijeđena.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 19.43 sati. U Kalničkoj ulici u Križevcima, vozač je upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 135 kilometara na sat, iako je  brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 50 kilometara na sat.

Iz policije ističu i vozača koji je u nedjelju u 11.16 sati, u Ulici braće Radića u Peterancu, upravljao osobnim automobilima krećući se brzinom od 128 kilometara na sat, gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 20.25 sati, u Ulici kralja Tomislava u Đurđevcu, kod 30-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od čak 2,37 promila.

Drugi je vozač (30) u nedjelju, 11. travnja, u 4.30 sati, na otvorenom dijelu državne ceste broj 2 između Vlaislava i Plavšinca, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,78 promila.

Zbog nepropisnog kretanja izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 11.100 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca.