DOJMOVI NAKON UTAKMICE

Buriću neshvatljivo što se dogodilo, Sertić iznimno zadovoljan: Bili smo uvjereni da dobro radimo

Smiješno mi je da je naš igrač dobio crveni karton, to ne treba ni komentirati. Isto je bilo kod penala. Sve mi je danas bilo čudno, izjavio je trener gostiju nakon poraza.

21:06h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Slaven Belupo upisao je prvu pobjedu u HT Prvoj ligi, pomaknuvši bodovni konto s nula na tri. Klub protiv kojega je Farmaceutima to pošlo za nogom bio je splitski Hajduk. Utakmicu su obilježile prilike, kartoni, lijepi pogoci i pune tribine.

– Zaslužena pobjeda. Hajduk je bio bolji u prvih 20-ak minuta, ali uspjeli smo se othrvati. Pogodak nas je maksimalno podigao, kontrolirali smo utakmicu čak do zadnjih minuta. Publika je mogla uživati u dobrim prezentacijama obiju ekipa – viđenje je Sertića.

Zanimljivo, trener Hajduka Damir Burić imao je drugačije viđenje.

– Pobijedili smo sami sebe. Neshvatljivo mi je ovo što se dogodilo, ne znam je li protivnik imao šansu za pogodak, a postigli su dva. Moramo još puno raditi – kazao je trener Damir Burić odmah nakon utakmice.

Bilo kako bilo, David Puclin te Ivan Krstanović s bijele točke donijeli su radost Koprivničancima. Uz spomenuti dvojac, momčad je nosio Vinko Međimorec. Stoper Slavena bio je gotovo nedodirljiv i neprelazan zbog čega je njegov izlazak u nastavku začudio brojne. No, trener je objasnio što stoji iza promjene.

– Razlog je ozljeda lista desne noge. Već na poluvremenu najavio je kako neće moći. I promjena Miloša Radivojevića, koji je osjetio aduktor, došla je neplanski. Još nisam potpuno upoznat s ozbiljnosti ozljeda – objasnio je.

Trenutak u kojemu je Puclin postigao pogodak za vodstvo // Foto: Ivan Balija

Samo od sebe postavlja se pitanje je li postojao pritisak na stručnom stožeru Slavena, uzevši u obzir tri poraza na otvaranju sezone. Prema prvom čovjeku, treneru Sertiću, on uvijek postoji.

– Od prvoga dana bili smo uvjereni kako dobro radimo. No, teško je momčad uvjeravati kada se isto ne vidi na rezultatima. Trebala nam je pobjeda i potvrda konstantnog rada. Napunit ćemo se samopouzdanjem pred Istru 1961 – kazao je domaći trener.

Od prve minute uz oporavljenog Krstanovića startao je Muzafer Ejupi, igrač koji je u završnici izborio odlučujući jedanaesterac. Osim toga, Sertić se odlučio na promjenu sustava, pa je tako danas krenuo s postavom 3-5-2.

– I dalje ćemo igrati s dva napadača. Hoćemo li imati tri ili četiri igrača u obrani, ovisit će o protivniku i taktičkoj zamisli – kazao je.

Glavni sudac Marko Matoc pokazao je desetak žutih kartona te crvene Marinu Jakolišu kod gostiju i Bruni Bogojeviću iz redova domaćina, a nerijetko je svojim odlukama izazivao nezadovoljstvo na obje klupe te ispunjenim tribinama.

– Borili smo se protiv svega. Mislim da smo se dobro izborili. Idemo kući praznih ruku što je meni neshvatljivo. Smiješno mi je da je naš igrač dobio crveni karton, to ne treba ni komentirati. Isto je bilo kod penala. Sve mi je danas bilo čudno. Ali, da smo bili pravi, pored svega, moramo pobijediti – izjavio je Burić.

čitam...
Loading...