Razbuktale strasti

BURNA SKUPŠTINA Riječi se nisu birale na maratonskoj raspravi oko poslovanja Piškornice

Kutličić je pozvao Jozinovića da zajedno popiju podzemnu vodu, na što je on odgovorio da ne želi piti vodu koja je zagađena metalima i da ne pristaje podržati ovu njegovu ideju jer je čisti populizam.

22:06h
0
Županijska skupština 26.09.2017.
// Foto: Matija Gudlin

Nakon one oko smanjena plaća u Županiji, još jedna od žustrijih rasprava Županijske skupštine povela se kod točke dnevnog reda koja se odnosila na poslovanje trgovačkog društva – Piškornica.

Prije nego što je Mladen Jozinović, direktor Piškornice, upoznao  skupštinare s poslovanjem društva u prošloj godini, predsjednik skupštine Željko Pintar istaknuo je da Odbor za gospodarski razvoj nije podržao izvještaj Piškornice.

Najaktivniji od oporbe i ovog je puta bio SDP-ov Željko Vugrinec koji je izrazio je veliko nezadovoljstvo s predstavljenim izvještajem.

– Svake godine dobivamo to izvješće. I ono nije prikladno jer izgleda kao seminarski rad na ekonomskom fakultetu. Nije opsežno, nema sadržaja jednog društva koje prihoduje oko 20 milijuna kuna. Zahtjeva malo više činjenica. I pitam se, ako svake godine redovno posluje s dobiti, zašto ga financiramo iz proračuna koji je u krizi. Mislim da to nije u redu. Zašto župan to dozvoljava, ako poslujete dobro – kritizirao je poslovanje Piškornice Vugrinec.

Županijska skupština 26.09.2017.
Mladen Jozinović ( u sredini)Foto: Matija Gudlin

Dodao je da je Društvo namjerno išlo kupiti MBO pogon u Brezju da bi zaradilo.

– Očito se na taj način natječete s Jakuševcem tko će imati veću hrpu smeća, a naš proračun neće dobiti niti lipe – bio je oštar Vugrinec.

Podsjetimo, o kupnji MBO postrojenja nedavno smo pisali.  

– Kupili ste to postrojenje u Brezju. Ako će se te bale tamo obraditi, gdje će one doći. Želim potvrdu da neće završiti na Piškornici – kazao je Dejan Kutičić.

Javio se i Siniša Kavgić ( Laburist) koji je napomenuo kako želi tematsku sjednicu o Piškornici, uz to što je izrazio sumnju u poslovanje Piškornice.

Uz svoje opsežno izlaganje o radu Piškornice, Mladen Jozinović je potom istaknuo da posjeduju sve dozvole potrebne za gospodarenje otpadom i da nema niti jednog optužnog prijedloga na poslovanje tvrtke.

Županijska skupština 26.09.2017.
Foto: Matija Gudlin

– Nadležni reagiraju na sve vaše optužbe i eto, niti jednom nije dokazano da nešto nije dobro – rekao je Jozinović.

Potom je Kutličić iz Živog zida pozvao Jozinovića da zajedno popiju podzemnu vodu, na što je on odgovorio da ne želi piti vodu koja je zagađena metalima i da ne pristaje podržati ovu njegovu ideju jer je čisti populizam.

Zlatko Makar iz HSS-a je pak Jozinovića nazvao vrhunskim menadžerom koji je stvorio tvrtku koja vrijedi oko 30 milijuna kuna.

Na kraju se javila i Marija Vukobratović koja je zatražila da se organizira posjet Piškornici koji je već prije i bio skupštinarima obećan.

Rasprava kojoj se jedva nadzirao kraj trajala je više od sat vremena, kad je već svima bilo dosta, vijećnica Marija Vukobratović nije htjela sići s govornice pa je morao reagirati župan koji ju je nekoliko puta zamolio da završi svoje izlaganje.

Na kraju je izviješće o radu Piškornice prihvaćeno većinom glasova.

 

čitam...