Čak 2500 nepotpunih zahtjeva za legalizaciju u Koprivnici

07:35h
0
Ilustracija

Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada ukupno će od županijskih i gradskih upravnih odjela na području Koprivničko-križevačke županije preuzeti 2.900 predmeta, objavio je Glas Podravine.


U članku stoji i kako je Koprivnički županijski Upravni odjel ukupno zaprimio 6.792 zahtjeva, no pročelnik županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje Dražen Kozjak pretpostavlja kako je od ukupnog broja zaprimljenih predmeta čak 70 posto nepotpunih.

U koprivničkom Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša pročelnica Maja Ištvan Krapinec pak procjenjuje kako je od ukupno 6.528 predanih zahtjeva, njih 2.500 nepotpuno. Upozorava i kako će nepotpuni zahtjevi biti odbačeni ne dostavi li se u roku sva potrebna dokumentacija.

– Onima koji su predali nepotpune zahtjeve dat ćemo rok od 30 dana da ih upotpune potrebnom dokumentacijom. Nakon toga šaljemo opomenu u kojoj će pisati da imaju još 30 dana da predaju snimke izvedenog stanja. Ako se i nakon tog roka od ukupno 60-ak dana ogluše na upozorenja, takvi će zahtjevi biti odbijeni – prenio je Glas Podravine upozorenje ministrice Anke Mrak Taritaš, koje je dala prilikom otvorenja Agencije za legalizaciju.

Prva faza upozorenja počinje kroz dva tjedna. Svi koji se ogluše na apel ministrice riskiraju da u budućnosti ostanu bez nelegaliziranih nekretnina, dodaju u Glasu Podravine.

čitam...