IZVJEŠĆE

Čak pet osoba pozitivnih na koronu preminulo u koprivničkoj bolnici, 11 je na respiratoru

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, poručuju.

10:20h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je priopćenje u kojemu stoji kako je u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek preminulo pet osoba pozitivnih na koronavirus. Dvije od njih rođene su 1935. godine, a ostale 1940., 1945. i 1952. Navode kako su “u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljene.”

Novih slučajeva nema što je rezultat jučerašnjeg slobodnog dana kada se testiranja nisu radila. Ukupno je, pak, aktivno 1436 slučajeva.

– Ozdravilo je 115 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 69 pacijenata, od kojih je njih 11 na respiratoru. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 13553 osobe – objavili su.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručuju.