PRATIO IH JE U STOPU

Čak tri godine po Križevcima uhodio ženu i muškarca, prijetio im je i slao uznemirujuće poruke

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio 30-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, zaključuje DORH.

10:49h
0
Ilustracija // Foto: Envato Elements

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru ispitalo je 30-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nametljivog ponašanja, stoji na stranicama Državnog odvjetništva RH.

Sumnja se kako je spomenuti muškarac od svibnja 2018. do 10. ožujka 2021. godine u Križevcima “uhodio i pratio oštećenicu, prilazio joj i verbalno je napadao te joj putem društvene mreže slalo poruke uznemirujućeg sadržaja.” Nadalje, navode kako je od kraja veljače ove godine do 10. ožujka na društvenoj mreži objavio komentar u kojemu spominje njezin nadimak, uz što su stajale riječi prijetnje.

Ali, ni to nije sve. Tereti ga se, 30-godišnjaka, da je u istome periodu u istome gradu “verbalno i fizički napadao oštećenika te putem društvene mreže objavljivao razne sadržaje koji su se odnosili na oštećenika, kao i da je od veljače 2021. godine do 10. ožujka 2021., objavio komentare uznemirujućeg sadržaja koji su se odnosili na oštećenika i njegovog brata te scene nasilnog sadržaja kao prijetnju oštećeniku.”

– Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio 30-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – zaključuje DORH.