Canjuga nakon Rusije: Na pet razlike smo se, nažalost, predali

10:34h
0

101209-rusija-mIzbornik Vladimir Canjuga i hrvatske rukometašice bili su razočarani nakon poraza od Rusije u 2. kolu Europskog prvenstva koje se održava u Danskoj i Norveškoj.

Izbornik Vladimir Canjuga:

NA PET RAZLIKE MI SMO SE, NAŽALOST, PREDALI

– Što sam jučer rekao, a mi Zagporci bi rekli ”pocoprao” da se ne smije dogoditi, to se dogodilo. Znači, loša igra u obrani, u napadu presječene četiri lopte, lijevo krilo nam je presjeklo četiri lopte i to su bila četiri čista gola. Recimo da spomenemo samo taj podatak, da nismo primili ta četiri gola, a zabili četiri, ne bi u tom trenutku bilo pet razlike, nego dva za nas. Ako tu dodamo da smo fulali penale, da smo fulali ”mrtvu” kontru Pušić kad se sve to lomilo. I nevjerojatno loš dan, loš šuterski nastup Horvat i Penezić. Horvat je išla pravocrtno, nije imala polukružni zalet, kao što su radile Ruskinje, pa su nam cijepale obranu, šutirale lijevo-desno, izluđivale Grubišić, dok se Penezić previše hrvala. Znači, jedna je imala premali kut za pucanje, a druga borbu jedan na jedan. A na to smo u analizi upozoravali. Obrana je bila zadovoljavajuća, iako u tom razdoblju kad se lomila utakmica, svaka od ovih igračica je ispala kod igrača više ili jedan na jedan. Mi smo u trenutku prevage imali te četiri kardinalne greške ili čak šest u napadu, istovremeno i četiri obrambene jedan na jedan. I tu su nam pobjegle na pet razlike i mi smo se, nažalost, predali.

MOŽEMO DOBITI CRNU GORU, ŠPANJOSKU U DRUGOM DIJELU…

Canjuga ne daje pravo očaju da ovlada reprezentacijom:

– No, ne smijemo potonuti. Ja sam već na poluvremenu rekao da uopće nije važno je li mi ovu utakmicu izgubimo, no ne smijemo izgubiti samopouzdanje, a ono se očito gubi. Mi moramo dobiti Crnogorke. Ako se već gubi onda neka se gubi protiv Rusije i da se rasterećeno ide dalje, matematički gledano. Normalno bi bilo da smo pobijedili, pa imaš nekakvu atmosferu, pa imaš pravo na popravak, pa možeš i izgubiti. uvijek postoje te računice što bi bilo bolje, ali ne smijemo klonuti duhom, jer mi možemo dobiti Crnu Goru, možemo dobiti u drugom dijelu natjecanja Španjolsku, a bit će otvorene utakmice s Danskom i Rumunjskom. Moramo se dići i pokušati ostvariti najavljivano, da budemo peti do sedmi, jer bi se moralo dogoditi čudo da dođemo do same završnice.

Nikica Pušić:

NISMO BILE PRAVE

– Nismo bile prave, na onoj razini na kojoj bi trebale biti da pobijedimo Rusiju. Ni na 50 posto onoga što možemo. One su danas zasluženo pobijedile. Po mojem mišljenju utakmicu smo otvorile loše, nekoliko lopti dodale smo im u ruke, nakon kojih su istrčale kontre, onda nekoliko promašenih šuteva i napravile su nam razliku. Poslije smo to morale stizati. Vjerujem da možemo i znamo i da ćemo to u subotu protiv Crne Gore pokazati. Ruskinje, ne mogu reći da nikad nisu bile slabije, ali… Bila nam je to šansa, nismo je iskoristile. Šteta.

Miranda Tatari:

NAŠE NAJLOŠIJE IZDANJE U ZADNJE VRIJEME

– Kad smo gledali njihovu utakmicu sa Crnom Gorom, mislile smo i vjerovale da ih možemo dobiti. Međutim, imale su predobru obranu, ”ubile” su nas svojom obranom, a ono što je prošlo, Sidorova je obranila, unijela nam je ”strah u kosti”, pa su nam šutevi bili ”kilavi”. One su taj dio igrale vrhunski, a mi smo se izgubile u toj njihovoj obrani i nismo igrale ni blizu onoga što inače igramo u zadnje vrijeme. I to mi je žao. Imamo Grubišić, koja brani fantastično, a igramo na momente dobru obranu, na momente padamo i sve u svemu naše najlošije izdanje u zadnje vrijeme. Nadam se i vjerujem da je to najlošije što možemo odigrati. Vjerujem da ćemo za iduću utakmicu skupiti glave. Moramo uzeti dva boda da bi nam bilo lakše u drugom krugu, ali opet, ako se ne uzmu, nije kraj svijeta, jer imamo tri utakmice u drugom krugu. Samo treba skupiti glave na hrpu, izvući pouku iz ovoga: ono što je dobro nastaviti, greške ispraviti.

Jelena Grubišić:

NAPRAVILE SMO PUNO TEHNIČKIH GREŠAKA

Zahvalila je na pohvalama za njene dobre obrane, ali dodala:

– Mislim da stvarno to nije bitno, bolje bi bilo da sam skupila pet obrana, pa da smo na kraju pobijedili. Nije nas išlo, u napadu najviše, u obrani je još dobro funkcioniralo. U napadu smo forsirale jedan na jedan, nije bilo vanjskog šuta, napravile smo puno tehničkih pogrešaka, davale im lopte u ruke, one su to iskoristile i zabile nam tzv. lake golove. No, treba dignuti glavu gore, ovo je tek druga utakmica, slijedi nam Crna Gora, koju moramo pobijediti, pa da sve tri reprezentacije idu u drugi krug s dva boda.

Andrea Penezić:

DOĐE MI DA PLAČEM

– Prvi dojam nakon utakmice, onako, iskreno?

– Onak’ iskreno: dođe mi da plačem. Razočarane smo. Možda smo izgorjele. Jednostavno ne znam što bih rekla. Mislim da smo u obrani stvarno dobro odigrale, ali napad nije nikako funkcionirao, nama vanjskima nije išlo, nismo mogle zabiti gol, stvarale smo šanse za krila, ona su bar zabijala, ali jednostavno previše tehničkih pogrešaka i promašenih šuteva i to nas je koštalo dva boda.

– Na press konferenciji ruski izbornik Trefilov rekao je da oni igraju katastrofalno.

– Pa, ako oni igraju katastrofalno, onda ne znam što bih rekla kako mi onda igramo. On je to rekao, ali one su pobijedile. Po meni su dobro igrale, al’ smo mi igrale stvarno slabo u napadu. Moramo dignuti glave i idemo na iduću tekmu i moramo pobijediti Crnu Goru.