kod svetišta

Canjuge ipak neće graditi u Ludbregu, zemljište je preprodano austrijskoj firmi koja diže trgovački centar

Izgradnja maloprodajnog parka u Ludbregu trebala bi započeti na proljeće. Tvrtka STOP SHOP sa sjedištem u Austriji time će nastaviti širenje svog branda, a jedna od novih lokacija je Ludbreg.

15:45h
0
Foto: Tomica Letina

Gradsko vijeće Grada Ludbrega na sjednici održanoj 2. prosinca 2020. odlučilo je da se gradsko zemljište namijenjeno za izgradnju trgovačkog centra u Ulici Rudolfa Fizira – zapadno od objekta Spar, na livadi od 7372 m2, proda tvrtki ENS iz Zagreba vlasnice Piruške Canjuga. Zemljište je prodano za 2,1 milijuna kuna, no izgleda da Canjuge ipak tamo neće graditi, već će zemljište preprodati.


Kako su prvotno naveli u svom poslovnom planu, Društvo ENS d.o.o. će izgradnju objekta financirati i opremiti iz vlastitih sredstava, a ukupna planirana vrijednost investicije iznosila bi oko 3.200.000 eura iz njihovih vlastitih sredstava. Plan je da se u najviše dvije godine na toj čestici izgradi centar veličine kao i postojeći, ali na površini nešto većoj od 3200 četvornih metara. Planira se zapošljavanje 40 radnika, a realizacija je planirana u roku od dvije godine od ishođenja građevinske dozvole.

– Radi se o parceli između postojećeg trgovačkog centra Spara i ludbreškog svetišta, Piruška Canjuga je zemljište preprodala austrijskoj tvrtci STOP SHOP – rekao je za epodravinu gradonačelnik Bilić.

Izgradnja maloprodajnog parka u Ludbregu trebala bi započeti na proljeće. Tvrtka sa sjedištem u Austriji time će nastaviti širenje svog branda, a jedna od novih lokacija je Ludbreg.

– Austrijska firma STOP SHOP koja se bavi trgovačkim centrima kupila je trgovački centar u Ludbregu i još dodatni prostor s istočne strane do tamošnjih OPG-ova. Zasad se ne zna koje će se trgovine otvoriti, zasigurno će biti riječ o odjevno-sportskom asortimanu te obući. Taj dio nedostaje i u tom pravcu su razmišljanja, ali do nas nikakva imena trgovina zasad nisu stigla. Očekujemo vrlo brzo podnošenje zahtjeva za građevinsku dozvolu, a potom i početak radova. Vjerujem da će otvaranje doprinijeti samoj ponudi, ali i povećati zaposlenost za novih pedesetak ljudi koji će biti zaposleni u trgovačkom centru – kaže D. Bilić.

U neposrednoj blizini, prema svetištu, započeli su radovi na pripremi parcele za potencijalne kupce i nastavak ulaganja u maloprodajnu djelatnost.

Foto: Tomica Letina

– Određene kontakte već imamo i u narednom periodu vidjet ćemo u kojem će smjeru priča ići. Želja nam je da Ludbreg i u tom kontekstu bude centar za širu okolicu i da ovdje mogu zadovoljiti većinu svojih kupovnih potreba – kaže gradonačelnik Bilić.

Immofinanz je komercijalna tvrtka koja se bavi investiranjem i razvojem u području nekretnina i širi svoj brand maloprodajnih parkova STOP SHOP. Na hrvatsko tržište ušao je krajem 2018. godine. Lokacije koje su u Osijeku i Valpovu imaju kombinaciju zakupaca, a nude raznolike povoljne proizvode za koje navode da su posebno otporni na krizu, a njihov maloprodajni park će uskoro biti podignut i u Ludbregu.

Među najvećim zakupcima, koji se također nalaze i u brojnim drugim STOP SHOP parkovima, su Spar, DM, Deichmann, Intersport, Takko i KiK, a hoće li tako biti i u Ludbregu, ostaje za vidjeti.

čitam...