Ravnatelj HZJZ-a

Capak o stanju u koprivničkom Domu za starije: Svi zaraženi su iz stacionara, još ne znamo kako se dogodio proboj virusa

U međuvremenu je obavljeno i izmještanje pozitivnih na koronavirus iz Doma na hospitalizaciju.

16:30h
0
Foto: Ivan Brkić

U Domu za starije i nemoćne u Koprivnici velik je skok zaraženih koronavirusom, danas čak 13.

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je to novo žarište u Hrvatskoj, a ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je stanje u Koprivnici i daljnji tijek događaja.

Krunoslav Capak, Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr
Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr

– Jučer je testirano 20 štićenika i 13 je pozitivno. To je u stacionaru Doma gdje su teško bolesni i teško pokretni korisnici. Danas će se uzeti brisevi svih iz stacionara Doma. Je li bila strogo poštivana mjera samoizolacije, ne možemo govoriti jer nismo tamo osobno prisutni. Kako i na koji način se dogodio proboj, teško je utvrditi, ali radimo na tome  -rekao je Capak.

Podsjetimo, danas je ravnateljica Doma Vesna Križan kazala kako je dom pod kontrolom te da nitko iz njega ne može izaći.

– Radimo u dva tima. Vidjet ćemo jesu li dva tima dovoljna ili ćemo nešto novo poduzeti. Napravit ćemo preventivne mjere. Pozitivni će se izdvojiti. Korisnici su dobro, većinom nemaju tešku sliku. Kod nas je sada uzlazna linija, što je u Hrvatskoj bilo ranije. Radimo punim kapacitetom, otpočetka epidemije nema odlazaka iz doma – rekla je ravnateljica Križan.

U međuvremenu je obavljeno i izmještanje pozitivnih na koronavirus iz Doma na hospitalizaciju, o čemu smo pisali OVDJE.

čitam...